View Single Post
Vechi 13.11.2013, 11:10:38
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Cred ca ceva s-a inteles gresit. Si de aceea e bine sa fac, cel putin in ceea ce ma priveste, o precizare. Noi NU suntem niste iubitori ai cipurilor, nici apostoli ai lui, cum ne-a numit cineva aici pe forum. Ceea ce sustinem noi este urmatorul fapt : ca la momentul actual, in conditiile date, a avea un document cu cip NU inseamna lepadare de credinta.
Asta e ceea ce sustinem. Pentru ca au fost oameni, inclusiv duhovnici, care au sustinut, cel putin la inceputul campaniei anti-cip, acum cativa ani, ca daca cineva are un act cu cip s-a lepadat de Hristos. Aici ne-am impotrivit noi si am avut dreptate. Fiindca astazi, multi din cei care au sustinut ca a poseda document cu cip e lepadare, incep sa-si dea seama ca au exagerat si sa dea inapoi.
De exemplu a fost o mare gresala sa se spuna ca cei care au documente cu cip nu mai pot fi dezlegati la spovedanie si nu mai pot fi impartasiti. Impotriva acestei asertiuni am reactionat noi, si nu doar noi, ci si mari duhovnici precum Arsenie Papacioc care a spus ca preotii care refuza sa dea sfintele taine credinciosilor care au acte cu cip, fac o mare gresala.
De altfel, chiar parintele Iustin Parvu inteleg ca in ultimul interviu ar fi declarat ca nu este lepadare un act cu cip. Dar noi stim ca inainte nu sustinea la fel, fiindca noi am fost martorii campaniei inca de la inceput. Si stim cum se punea problema ca daca ai act cu cip te-ai lepadat. Impotriva acestei greseli am reactionat eu.