Citat:
În prealabil postat de AlinB
Pentru voi e mai omniprezenta decat Sf. Scriptura.
V-a zis ca Adam tinea sabatul desi nu scrie in Sf. Scriptura?
Asa vedeti si voi ca "scrie" desi nu scrie.
V-a spus ca evreii tineau Sabatul inainte de iesirea din Egipt?
Asa cititi, desi nu scrie.
etc. etc.
|
Haideti sa lasam vorbareala. Eu va invit la un dialog crestinesc bazat pe invataturile din Cuvantul lui Dumnezeu (Sfanta Scriptura). Atat si nimic mai mult.
Citat:
Serios. Citat din Scriptura unde zice cu poftele. Astept.
Sa inteleg ca nu ai voie nici sa maninci? Ca e si asta o pofta, sau doar paine uscata sa fii sigur ca nu ai pofta?
|
"Daca iti vei opri piciorul in ziua Sabatului, ca sa nu-ti faci gusturile tale, in ziua Mea cea sfanta, daca sabatul va fi desfatarea ta.." (Isaia 58:13).
Sa nu exageram. Mancatul este o desfatare (placere) lasata de Dumnezeu. Altfel, ar fi putut sa ne faca un rezervor pe care sa-l alimentam (ca la masini), fara sa simtim placerea de a manca.
Citat:
Pana la urma imi raspunzi la intrebare sau tot o dai cotita in stilul adventist?
Asta chiar ma intereseza, restul aberatiilor le-am mai auzit de la colegii tai.
|
Puteti da dovada de o adresare crestina?
Citat:
Crestinii nu tin nici un ritual al Vechiului Testameant.
Voi da - Sabatul.
|
Crestinismul nu este caracterizat de ritualuri, de nici un fel (nici VT, nici inventate). In crestinismul autentic, ritualurile au un caracter rar, ocazional, special (casatorie, botez, sfanta cina, mirungere). In rest ..... multa invatatura si traire dupa invataturile crestine.
Citat:
Mai mult, ati inceput sa imprumutati (sau mai de mult?) obiceiuri de la crestini, aveti sarbatori cu coliva & cozonaci :))
|
Pe asta de unde ati mai scos-o? Fac adventistii asa ceva? Nu uitati ca eu sunt adventist de ziua a saptea. Nu dau socoteala pentru ceea ce fac altii.