Citat:
În prealabil postat de Annyta
Mulțumesc pentru răspuns! - și să nu crezi că m-am oprit doar la cuvintele/ ideile accentuate.
Mi se întâmplă, în anumite momente ... privilegiate ale vieții - le putem spune și experiențe - ca inima și cugetul meu să se manifeste mai altfel decât în mod obișnuit, într-un fel mai intens, mai tulburător... Părintele mi-a atras atenția odată, mai demult, că ar fi bine să-mi stăpânesc tulburarea, să mă liniștesc! Și acum mă întreb: dacă în opinia ta "prezența lucrătoare a Sfintei Treimi" sau "ortodoxia și frumusețea ei" reușește cu delicatețe să ridice la putere anumite trăiri, atunci există riscul ca ceea ce mi se întâmplă mie, uneori, tulburător, să aibă și influențe mai puțin benefice?
Este mai greu de dat un răspuns, desigur... în necunoștință de cauză... m-aș bucura însă să vedem și alte opinii pe acest subiect.
|
Experiențele privilegiate au, adeseori, ca efect secundar o destabilizare temporară a ritmului în care ne-am obișnuit să trăim, asta până energia se distribuie la toate nivelurile vieții noastre, ridicându-le și pe acelea la alte standarde de funcționare. Și în astfel de cazuri întâmpinarea ascetică a bucuriei este, cred eu, cea mai bună soluție.