View Single Post
Vechi 13.11.2013, 20:09:56
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de aanrra Vezi mesajul
Nu stiu daca "scoala acasa" are ceva rezultate notabile pe undeva in lumea asta,dar scoala publica din Romania,are..-Olimpiada Internationala de informatica a Europei Centrale(in urma cu o luna) 1aur,1 argint,2bronz.
-Olimpiada inter. de matematica,Columbia,pentru RO 3 medalii argint+3 bronz.
-Olimpiada inter. de chimie,Uzbekistan,1 aur+2 argint+3bronz.
-Olimpiada pluridisciplinara, Rusia,pentru RO 13 medalii (9 aur)la informatica,matematica,fizica si chimie.
-Olimpiada inter de informatica Brisbane,2 aur+1 argint+1 bronz(RO 4 participanti).
-Olimpiada inter de astronomie Lituania,2 aur,2 argint,3 bronz.
-Olimpiada inter de geografie,2 aur,1 argint,1 bronz.
-Olimpiada balcanica de matematica 120 concurenti/16 tari,pentru RO 4 aur,2 argint.
-Olimpiada inter de fizica,2 aur si 3 argint
....si exemplele ar putea continua cu toate disciplinele, ar putea continua cu alti copii castigatori ai olimpiadelor judetene sau nationale,a celor care au participat si n-au castigat,si al altora care nu se ridica la un nivel atat de inalt.Toti,absolut toti sunt instruiti in invatamantul public.
Stiu ca in urma cu ceva timp,echipa olimpica la matematica a Universitatii Princetown
era alcatuita numai din romani.
Cinste acestor elevi, dar trebuie sa recunoastem ca in cazul lor este vorba de talanti primiti de la Dumnezeu si cultivati cu multa truda. Ce ne face sa credem ca un copil scolarizat acasa nu poate ajunge la asemenea rezultate? Inca nu putem sa facem o comparatie atat timp cat scolarizarea acasa nu a existat pana acum la noi in tara. Daca vezi o aptitudine deosebita fata de o materie, ce anume te impiedica ca parinte sa il ajuti pe copil sa o cultive, fie si cu ajutor de specialitate, pentru a ajunge la rezultate ca cele de mai sus?

Dupa ce am vazut partea plina a paharului, trebuie sa recunoastem si faptul ca scoala publica scoate pe banda rulanta analfabeti, iar promovabilitatea la BAC este un adevarat dezastru. La acestea se adauga si faptul ca dupa ce termini un liceu nu esti capabil sa faci concret nimic, multa teorie fara practica.
Reply With Quote