Citat:
În prealabil postat de sophia
Am gasit astazi intamplator:
O femei care a fost vegetariana nu putea tine sarcina.
A luat o decizie: a mancat carne.
Si a dus pana la capat o sarcina cu tripleti.
Scrie si explicatia faptului: aport de fier, B12, proteine
http://www.news.com.au/lifestyle/par...-1226709927137
|
...și ce mai poză au pus în articol! Ca și cum a mînca salam e mai sănătos decît a fi vegetarian (viigăn)
Fierul e la îndemînă în nuci:
http://wholefoodcatalog.info/nutrien...uts_and_seeds/ . Plus
http://www.healthaliciousness.com/ar...gh-in-iron.php .
Proteinele sînt cu precădere în leguminoase, adică în familia fasolelor: soia, năut, linte, bob, mazăre etc. Dar și în cerealele integrale.
Cu B12le e mai greu, dar se pare că există în vegetalele consumate direct în mediul lor natural. Mure, din pădure și alte fructe sălbatice (porumbace, măceșe șamd), zmeură, căpșuni de pe lîngă casă, poate chiar mere/pere/cireșe mîncate onsite, poate și-n legumele proaspete, mîncate nespălate în grădină, în ciuperci... Altfel nu văd cum de un animal are B12 în carnea proprie după ce a mîncat doar hrană vegetală (nefortifiată artificial cu vitamina asta), dar oamenii au deficiențe dacă nu consumă neapărat carne.
Și apropo de articol, statisticile nu se fac pe o singură persoană care poate accidental a rămas însărcinată după de a început să devoreze animale.