Imi cer iertare daca am ''atras viespile sectare'' pe forum sau daca am creat vreo neplacere cuiva. Dar eu cred ca ei erau deja de mult timp pe forum (sau altii ca ei), nu cred ca i-am atras eu.
Eu pusesem doar niste intrebari, sunt simple curiozitati, dar n-am stiut ca ei abia asteapta sa intrebe cineva ceva, ca sa raspunda altceva. Mie nu mi-au raspuns, am ramas tot nelamurita, dar asta e, pot trai si fara sa stiu acele raspunsuri.
Eu nu vreau sa discut cu ei despre ''credinta lor'', dar nici despre credinta ortodoxa. Dupa parerea mea credinta ortodoxa se si invata, dar mai mult se simte si se traieste, nu se discuta. Nu am absolut nimic de demonstrat nimanui.
Nedumerirea mea era doar asta: de ce intra ei pe acest site/forum, de ce nu stau pe site-urile lor, sa discute acolo cu ai lor despre ''credintele'', ''invataturile'', ''adevarurile'' lor. Atat!
Eu n-as intra niciodata pe site-urile lor si sa mai port si discutii cu ei. Si cred ca cei mai multi ortodocsi nu intra. De aia eram curioasa, de ce nu stau la ei acasa! As intelege sa intre sa citeasca doar, poate, poate s-or lumina si ei, dar sa intre in discutii contradictorii si sa incerce sa arate ortodocsilor ca ''credintele'' lor sunt adevarate, asta nu inteleg. Daca ei nu vad ce s-a intamplat de-a lungul istoriei, daca nu-i intereseaza marii traitori ai ortodoxiei, sfintii, mucenicii, domnitorii nostri care au construit biserici si manastiri ortodoxe nu sali de adunare sectare, care au murit pentru credinta ortodoxa, atunci inseamna ca nu vor sa vada adevarul si la urma urmei daca asta vor, asta sa faca! Oare ce parere or avea despre Sfanta Liturghie a ''sectarului'' Ioan Gura de Aur?
Dumnezeu sa-i ajute si sa-i lumineze! Sa ne rugam pentru ei!
|