View Single Post
Vechi 15.11.2013, 17:24:51
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annemarie3 Vezi mesajul
Eu zic că e nevoie de ambele, atât post de bucate, cât și de păcate:)

Postul trupesc adevărat este cel ținut cu legume, fructe, verdețuri, nuci, semințe.
Sigur, putem posti și mâncând cartofi prăjiți, chiftele de soia, pizza de post, prăjituri de post, lapte de soia...dar nu văd unde mai este înfrânarea, atâta timp cât nu mai prea simțim diferența.
Post înseamnă și a mânca FOARTE SIMPLU, cât mai simplu cu putință, nu 3-4 feluri de mâncare la o singură masă.

De postul sufletesc nu mai zic nimic, fiindcă știe toată lumea ce are de făcut. Asta că în general nu prea facem e partea a doua...
Trebuie sa spun ca am fost foarte uimita sa vad pe lista alimentelor interzise cartofii prajiti sau pizza de post ... De ce oare???
Cartofii prajiti(desi nu sunt prea sanatosi-fiind prajiti in baie de ulei) este cea mai nepretentioasa mancare posibila,mancarea saracilor.
Pizza de post? La fel cum mananci sarmale fara carne in post si le numesti sarmale de post la fel si cu pizza de post ,care ar fi diferenta?
Sarmalele sunt un fel de mancare complicata. Si totusi se mananca si la manastiri pe timpul postului.
Deci haideti sa nu fim mai ortodocsi decat Episcopul si sa ne setam si alte obiective legate de milostenia zilnica sau rugaciune alaturi de obsesia maladiva si judecatii excesive a felurilor de mancare luate in parte!

Inca ceva,duhovnicul te intreaba daca ai tinut postul ,nu te pune sa bifezi o lista cu mancarurile gatite pe care le-ai mancat ,deoarece postul este de carne,oua,lapte,branza.
Stii cat ii este de greu unui om carnivor sa consume mancaruri fara carne sau grasime animala??
Ca exemplu,tatal meu tine posturile foarte greu si nu-l multumesc nici chiftele de soia,nici pizza de post nici alte preparate.Nu-si gaseste nici o consolare in ele.
Deci a spune ca aceste produse inlocuiesc mancarurile cu carne si ne fac sa nu mai simtim diferenta intre post si dezlegare ,imi pare destul de indraznet :)
Intrebati-i pe cei carora le place carnea in mod deosebit.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 15.11.2013 at 17:36:35.
Reply With Quote