View Single Post
Vechi 18.11.2013, 10:56:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Avem un trup si trebuie sa ne ingrijim si el;daca suntem prea aspri cu postul asa dintr-o data,ca incepatori putem sa ne imbolnavim;totul cu masura.
Sa zicem ca un tanar vrea sa se apuce sa tina postul pentru prima data...pai nu o sa sperie ca nu are ce sa manance in post?
Nu trebuie sa-i dea cineva un sfat mai cu experienta,sa-l linisteasca,sa-i dea idei si solutii?
Anul trecut chiar era un tanar pe forum care spunea ca abia tine postul caci nu stie ce sa gateasca in post...
Vedeti cat este de important la inceput sa cunoastem unele lucruri?
Mai apoi cu har si experienta putem sa tinem postul si cu scovergi si apa dar pentru incepatori nu-I rau sa-i incurajam cu retete de post.
Cred ca cei care cauta sa tina post din bune motive au sa se nevoiasca sa urmeze un post ca la carte.
Pana la urma asta este si ideea, de nevointa altfel care este rostul? Sa spui ca ai urmat o regula a carui folos pana la urma nu-l intelegi, tot ce tii minte este ca a fost ceva chinuitor?

Cei care simt ca e peste masura de greu sa renunte la carne, grasimi animale, chiar si vegetale, inseamna ca ar trebui sa tina mai mult post, nu doar de 1-2 ori pe an, legati trupeste fiind de poftele pantecelui.

In mod normal se tine post si miercurea si vinerea, dar ne ferim sa vorbim despre asta.
Eu nu cred ca cineva care se nevoieste sa tina si posturile astea, eventual poate si o zi de post negru din cand in cand, o sa gaseasca un post vegetarian de 40 zile dificil, fie chiar si fara ulei.