la crearea fatului nu lucreaza doar Dumneseu ci impreuna cu cei doi soti, asa scrie in invatatura Bisericii. Daca ar lucra numai Dumneseu la crearea copilului atnci oamenii nar mai trebuiii sa se casatoreasca, ar trebui sa traim ca animalele nu? Orice meserie pe care o parctici trbuie sa cresi in ea, de ce? pt ca altfel nai face nimic cu spor. Si daca nu exista celule si daca omul biologic nu e fosrmat din celule, tesuturi... atunci din ce e facut trupul omului doar no fi ezoteric?? stii cand am spus ca ceea ce spui seamna a erezie, ma gandeam la o secta din antichitae si anume la gnostici,care vedeau materia ca pe ceva rau, uitand ca omul e chemat sa se sfinteasca si sa aibe vaita si odata cu el sa sfinteasca si materia , caci si lumea aceasta trebuie transfigurata de harul divin prin impreuna lucrarea om-Dumneseu, doar nu cresi ca Dumneseu dupa pe ce a creat lumea vasuta o va lasa prada haosului? nici gand, caci la sfarsitul menirii aceasta lume va fi tranfigurat, un cer nou si un pamant nou.
Trupul omului e complexul de senzatii pe care acel om îl are despre corpul sau.
Nu e vorba de considerarea materiei ca rea, eu nu am spus ca trebuie sa credem ceva ci sa nu credem ceva. Sa nu credem în legile naturii. Fiindca astfel de credinta ne face sa nu putem petrece permanent în rugaciune/pocainta si sa pierdem astfel timpul lucrarii mântuirii.
Felul în care parintii contribuie la crearea copilului e ceea ce ei fac sau sufera pentru el.
viata in pacat e una si apostasia e cu totu altceva. Cu totii suntem pacatosi, toti ne nastem in pacate, iar apostasia se refera doar la religie. Daca faci o meserie lumeasca o faci ca sa te intretii nu?? ca doar nu toti tr sa ne facem teologii si preoti nu?? si teologia e o stiinta.
Ramân la ce am zis. Sf. Ioan Gura de Aur spunea ca la fiecare pacat ne lepadam de Dumnezeu.
Meseria las-o în plata lui Dumnezeu, El a spus sa lasam toate si sa-I urmam. Are El grija sa nu murim de foame si sa avem acele lucruri de care avem nevoie.
tu mergi pe ideea "crede si nu cerceta" Stiinta chiar a descoperit si anume lucrarile lui Dumneseu in creatia Sa si pt care e laudat de ingeri si de oameni. Lumea are ce releva si anume pe CREATORUL EI. "Mintea omeneasca se minuneaza si se inspaimanta cand se intreaba cum a adus Dumneseu toate lucrurile din nimic la existenta"Maxim Marturisitorul. Cerurile lauda si vestesc Slava Lui (Ps 146,4).
Preocuparea pentru creatie e o cadere de la ceea ce trebuie sa facem. Poate stii cântarea din Acatistul Buneivestiri "N-au slujit fapturii înteleptii lui Dumnezeu, fara numai Facatorului..."
|