Citat:
În prealabil postat de stefan florin
deci e plat la suprafata si rotund in adanc...mda...cred ca de la postul negru vezi in forma asta pamantul
ps: nu e nevoie sa dai cu stangul in dreptul ca sa ajungi la bal ori la spital. In primul caz poti sa chemi un taxi. In cazul a 2-lea suni la 112 si ceri sa-ti trimita o ambulanta (Doamne fereste)
|
Bineînțeles că de la postul negru văd așa... cu ochii credinței așa după cum a făcut Dumnezeu toate cele văzute și nevăzute.
Nu există alt post decât post negru, căci postul negru înseamnă: ''voi să nu faceți promisiuni și să nu vă jurați nici pe cer și nici pe pământ ci ceea ce este NU să fie nu iar ceea ce este DA sau AȘA să fie da sau așa ca să nu cădeți în judecată și minuni altruist-egoiste în deșert... și tot ce trece peste acestea vine de la cel rău, de la ispititorul din inima omului și din omul doar om și atât, mare pofticios de pateu.''
Textul nu se referă la puținătatea vorbirii ci la jurămintele și promisiunile deșarte, la faima de mare lăudăros care se ține de promisiuni în contra Domnului, fie în ascuns ca vicleanul fie pe față ca beroul.
Deci dacă în VT era bine să juri și să promiți și să te ții de ele înaintea Domnului și mai ales era bine să juri că VIU este Domnul, acum în NT și AP ni se cere să spunem dacă vrem doar Da: Viu este Domnul.
Însă dacă tu mă ironizezi pe mine care ți-am spus PURUL ADEVĂR înseamnă că ți-ai pierdut credința credincioasă și dacă ți-ai pierdut-o e foarte trist pentru tine și pentru mine căci îmi pare rău de tine pentru că psalmul 52, 5 pâini și 2 pești, este și despre tine.
Iar ca să ieși din prostia de a-ți da cu stângul în dreptul (la AlinB mă refeream fiindcă lui îi place să se certe pe idoli pentru a fi tot mai
p-rost, adică pentru ca să-și preschimbe rostul dăruit de Hristos într-unul pentru păcate, după care aruncă pe mine că cică lungimea textelor mele e dovadă de prostie, iar ispisălogeala lenii sale cică e dovadă de înțelepciune fiindc simpte sărmanul că s-a săturat de mine, știm noi de ce, păio pentru că a halit din aluatul fariseilor și saducheilor care nu dă roade decât face neghine în om: pui de năpârci și de vipere, și asta se citește duhovnicește căci oricefel de pui, și ăia de muscă și de vierme sunt drăgălași, dar preluați de asemănarea omului 'credincios' devin o calamitate pentru minte și pentru suflet și pentru cele din ele, deci degeaba tai cozile păcatelor de frică prin spovedanie dacă nu-ți schimbi viața și ele cresc iară, căci nu-ți creșțti decât fățărnicia de a le tăia cât mai des pentru ca să nu se vadă că vrei să placi oamenilor, scuză-mi lunga paranteză iar lui AlinB îi cer iertare că iar am vorbit prea mult în scris ca să-i sfidez lenea lui foarte curioasă) este mai simplu decât să iei taxiul sau să chemi salvarea să strigi după Dumnezeu.
De ce nu mă crezi că pământul este semisferic cu partea rondă în adînc și cu partea plată la suprafață și că nu poți trece în lateral decât ajungi de unde ai plecat din pricina că e finită creația și mică? De ce nu mă crezi că soarele și luna împreună formează o sferă căci sunt semisferice? De ce nu mă crezi că ele străbat Cerul ca să lumineze pământul?.. unde pământ înseamnă față uscată, adică după ce s-au scurs apele și după ce ele la potop s-au retras și vânturile au zvântat pământul, atunci a rămas o parte uscată numită de Dumnezeu PĂMÂNT. Iar sub ea se află țărână, și din țărâna pământului l-a făcut Dumnezeu pe Adam și pe Eva din Adam, unde NOI se traduce nu numai prin sfânta Treime ci prin Dumnezeu împreună odihnindu-se în toate câte le făcuse până atunci prin Cuvânt, căci pe om l-a făcut cu mâinile Sale și i-a dat duh din răsuflarea Sa de viață dătătoare. Dar nu este o închisoare creația toată din pricina că este mică și finită căci oricât ar fi de mică ea este suficientă pentru Dumnezeu și om ci păcatul și mândria lui închide în om ușile Raiului căci Raiul este redeschis prin Hristos spre fericire și nemărginire și veșnicie.
Dacă nu mă crezi pe mine să știi că nici pe Dumnezeu nu-l crezi fiindcă eu exact ceea ce am auzit și am citit de la El, aia ți-am scris, de dragul frumuseții celor făcute de El și de dragul vieții împreună cu El.