De asta as alege eu scoala publica, de stat. ca scoala acasa, as face un program gen after school cu copiii mei, un numar de ore in care sa discutam ce au facut la scoala, sa ii explic unde are lacune (bine inteles, la materiile care le stapanesc, sau cel putin cat inteleg eu din manual), sa faca temele si sa invete.
Dar nu i-as scoate copilului meu scoala privata in detrimentul scolii acasa, pentru ca asa copilul nu va putea nicidecum sa vada raul ca sa se poata feri de el, nu invata sa socializeze cum trebuie, nu invata sa se descurce singur in diferite situatii. E ca si cum l-as tine intr-un balon de cristal, si cand se sparge balonul si se trezeste in lumea reala il "mananca" "lupii". Efectiv se pierde, nu se poate descurca si asta ar fi exclusiv din vina mea.
In clasele 1-8 am fost si eu extra protejata de ai mei, in sensul ca daca aveam vreo cerata cu cineva din prieteni sau dac aveam orice alta problema, mi le rezolvau ei, si cand am mai crescut mi-a fost foarte greu sa INVAT sa ma descurc singura, desi eram intr-o pozitie in care in mod normal ar fi trebuit sa ma descurc singura.
|