View Single Post
Vechi 20.11.2013, 16:13:20
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Pt. Florin (dar si pentru altii):

1. Chiar sunt curioasa ce fel de studii prevede legea sa aibe parintii pentru a face SA.

2. Si la mine (in vremea mea) se facea curs optional de pedagogie. Nu stiu astazi cum mai este. Mi se spusese ca fara el nu poti preda. Eu nu l-am facut, ca n-am vrut sa lucrez in invatamant.
Si ti-am spus - da, esti mai bun profesor, pentru ca mai ales la copii conteaza mult sa stii sa predai si sa-i faci sa le placa materia (ta).
Am avut tot soiul de profesori si pot diferentia...

3. La materiile astea de indemanare fizica si talent (acum mi-am amintit termenul - dexteritate): sport, desen, muzica, lucru manual, se pun note la scoala. Asta este problema. Nu stiu acum mai este. Puteai ramane si corijent la ele.

Nu stiu exact la ce materii ar fi examinat copilul la scoala si in ce mod.

Eu n-as putea sa le predau unui copil. As putea sa-l invat in schimb alte lucruri interesante si care nu se fac in scoala: istoria muzicii si a artelor, sa-i invat sa mearga si sa asculte/inteleaga un concert, o opera, sa mearga la un muzeu.
Aici am eu probleme cu scoala. Asa cum am invatat eu a fost oribil.
Eu am avut frica de orele de sport de la scoala: aparatele alea peste care trebuia sa sarim, sau sa ne cataram, anumite exercitii. Dar mi-ar fi placut sa facem sport organizat: volei, badminton, etc. dansuri.

Am avut un profesor foarte bun la muzica la un moment dat, care ne-a invatat exact ceea ce spun eu: istoria muzicii, cum este alcatuita orchestra, instrumentele, cum sa ascultam si intelegem o opera, un concert.
Foarte util pentru toti. Cu notele si solfegiatul este o problema. Acum, la strana imi foloseste si asta, dar tot nu reusesc. Tot urechea este de baza.

Cu desenul si lucrul manual la fel. Nu toti pot.

Ah, poti sa testezi copilul si sa-i vezi talentele si apoi sa-l dai la ceva sa aprofundeze: un instrument, o scoala de arte plastice, un sport.
Asa a facut si mama mea cu mine si mi-a aflat rapid talentul. Chit ca atunci, copil fiind, a mai fost o problema. Nu aveam rabdare, iar acum ca adult regret anumite lucruri de atunci: ca n-am invatat sa cant la pian de ex.
Anumite lucruri se pot dezvolta si pe parcurs, mai tarziu. Unii se apuca foarte tarziu de pictura, sau muzica.

Stiinte sociale? Tu n-ai facut in scoala? Se facea educatie cetateneasca (nu mai stiu ce invatam la ea), economie politica.

Da, si eu zic la fel: sa invete copii despre diversele religii si istoria lor.

Si in final: asa cum mai spunea cineva mai sus. Una este sa predai ceva unui copil, ca materie de scoala si alta sa-l ajuti la lectii, sau sa-l inveti tu ceva suplimentar, sa-i construiesti o cultura generala.

Last edited by sophia; 20.11.2013 at 16:22:22.
Reply With Quote