Citat:
În prealabil postat de sophia
Este simplu. Peste tot sunt fel si fel de copii, de familii. La scoala, in bloc/pe strada, la sport.
Copiii buni cumva sunt mai vulnerabili si sunt mai usor de convins, dar si mai fricosi.
|
Tu intelegi prin copil bun un fel de soi bleg, fricos, care n-ar face rau din fire si din frica, in plus si influentabil.
Eu inteleg prin copil bun unul care a primit o educatie buna, stie ce e bine si ce e rau si mai ales stie de ce binele e bine si de ce raul e rau.
Citat:
Candva o profesoara (in liceu deja), deranjata de unele colege galagioase, a hotarat sa faca niste mutari. Si au pus pe fetele galagioase in banca langa cele mai tacute/cuminti, in ideea ca asa se vor calma spiritele. Noi trebuia cumva sa le potolim pe ele.
Rezultatul: nu noi le-am potolit pe ele, ci ele ne-au antrenat pe noi la glume si neatentie. Nu stiu sa explic de ce. Si noi am fost cele mustruluite.
|
Simplu, pentru ca nu erati cuminti cum s-a inselat profesoara, erati doar blegi si fricoase.
In momentul in care v-a aratat cineva cu tupeu ca poate sa faca rau fara sa suporte consecinte (decat mutatul dintr-o banca in alta), ati facut si voi la fel, neavand de fapt un set de principii diferit.
Citat:
Nu stiu, eram in clasa tot felul de copii. Nu intotdeauna copii buni si premianti erau cei cautati, ci mai degraba copiii deschisi social, copii cu spirit de echipa.
|
Degeaba erau buni si premianti daca erau handicapati social.
DIn pacate sunt parinti care incercand sa scoata premianti, ii distrug pe partea cealalta, a socializarii.
In cazul "scolii acasa" se intampla un lucru asemanator, de data asta in numele educatiei.
Citat:
Si fiecare copil trebuie sa stie si sa hotarasca pentru el ce nu e bine de facut si unde nu trebuie sa se duca etc.
In viata ai de a face mai tarziu cu tot felul de oameni si situatii si nu stii cum sa procedezi. Si izolatul nu este intotdeauna ceva pozitiv. Se cauta spiritul de echipa.
|
Exact.