Citat:
În prealabil postat de Dharma
Mereu m-am intrebat de ce fumatul e considerat un pacat? Numai din prisma faptului ca e nociv pentru sanatate sau are lagetura cu dependenta pe care o da? Cunosc preoti (catolici) care fumeaza si spuneau ca nu e pacat dar si ei renunta la fumat in timpul postului. Nu inteleg totusi DE CE e pacat... In aceesai ordine de ideei nu este si consumul de cafea un pacat?
|
Cred ca fumatul este un pacat in primul rand pentru ca da dependenta, in al doilea rand pentru ca este nociv sanatatii si in al treilea rand pentru ca este o risipa de bani.
Ma gandesc ca daca cineva ar fuma din cand in cand cate o tigara, eventual la o petrecere, cu un pahar de vin sau de tarie, nu cred ca ar fi pacat. Dar putini sunt cei care ar reusi lucrul asta. Eu am fumat multi ani si stiu din proprie experienta ca nu as putea (am incercat de cayeva ori, dar n-am reusit, ajungeam practic sa fumez din nou zilnic).
Acum m-am lasat de aproape 3 ani si n-am mai pus tigara in gura nici macar o data. Sper sa reusesc si in continuare.
Repet, este parerea mea personala, chiar sunt curioasa daca intr-adevar din aceste motive este considerat pacat sau, daca nu, care sunt acele motive.
Doamne ajuta!