Īn prealabil postat de Florinvs
Ce se intampla in unele state musulmane (sau hinduse in cazul Indiei) denota o stare de anarhie in acele state, si autoritati de stat (politie, justitie) incapabile de a asigura ordinea si linistea publica, si de a apara viata, integritatea si proprietatea tuturor cetatenilor din acel stat, indiferent de etnia sau convingerile religioase sau politice a lor! Ca nebuni se gasesc oriunde (si nu poti pune un politist la fiecare colt de strada!), dar cand comunitati intregi sunt atacate si agresate numai pentru convingerile lor religioase (crestinii in cazul de fata) sau filozofice, atunci autoritatile din statul respectiv ar trebui sa intervina mai ferm.
In tari cu autoritati puternice si responsabile (Norvegia, Suedia, Canada, Australia, China, etc) politia si justitia isi fac bine treaba, pe linia mentinerii ordinii si linistii publice!
Iar cu acest proiect "LUCID" , nu mi se pare chiar normal ca unele structuri (fie ele si de stat) sa cunoasca chiar asa multe date personale despre mine, daca nu am incalcat legea!
Sunt unele lucruri prea personale.
Am inteles- in cazul unora care au comis infractiuni deoasebit de grave si care reprezinta intradevar un pericol public pentru societate (proxenetism, rapiri, pedofilie, violuri, crime, trafic de droguri sau arme, camatarie, santaj), sa fie strict monitorizati chiar si prin mijloace electronice. Unu de-alte Nutu' camataru merita sa fie monitorizat non-stop!
Insa in cazul oamenilor cinstiti nu mi se pare normal a le fi incalcata intimitatea.
|