Citat:
În prealabil postat de Barsaumas
Exact, bogdan81, in sens spiritual sunt si eu geocentrist (presupun ca suntem cu totii astfel). Fizic, eu NU.
Iuliu, nu te enerva asa..:) Nu te-am insultat pe tine, credinta ortodoxa, sau orice altceva conteaza. Acum, a propos de "lacul infinit de adinc": parerea mea e urmatoarea: daca am avea la dispozitie resusrse ingineresti de dimensiuni planetare si am fi de meserie (nu stiu ce domeniu ai, eu nu sunt inginer, dar zic si eu un exemplu) am putea face ceva maret, eventual un planetoid artificial, sau ceva de genul, dar acel ceva, oricit de maret, ar fi doar ceva finit. Ei, Cineva Care e nesfirsit ca puteri si posibilitati, nu e logic sa fi facut ceva pe masura Lui? Acentrism = ateism? Nu la mine, cel putin. Un Univers-stirpitura, sa ii zic asa, ar fi stimulator spre scaderea smereniei si evlaviei fata de Domnul, nu unul infinit. Crezi ca El are nevoie de asezari spatiale centrale pentru a fi pretutindeni, pentru a fi toate in atentia Lui? Nici macar locuitorii Iadului nu isi fac iluzia ca El nu e si acolo. Deci ce incerc eu sa exprim este ca El nu are nevoie sa puna Pamintul in centru. Oriunde este Domnul, este centrul. Pamintul e locul de ispasire al speciei noastre. Nu ar fi si simbolic aiurea ca un loc de exil sa fie in centrul tuturor vizibilelor?
|
Nu am zis ca motivul tau ar fi ateismul, am zis ca motivul pentru care o asemenea teorie e exclusa din start este ateismul majoritatii oamenilor de stiinta.
"Oamenii trebuie sa inteleaga ca exista multe modele ale universului care pot explica observatiile. De exemplu, eu pot construi un univers sferic, simetric, cu Pamantul in centrul lui, si nimeni nu poate spune ca modelul meu e gresit pe baza observatiilor.
Se poate exclude acest model doar pe principii filozofice. Din punctul meu de vedere nu e nimic in neregula cu asta ( geocentrismul ). Ceea ce vreau sa aduc in atentia publicului este faptul ca
folosim criterii filozofice in alegerea modelelor. Cosmologia actuala incearca sa ascunda asta." - George Ellis
http://www.mth.uct.ac.za/~ellis/
Are un CV impresionant ? Putem accepta de la inaltimea distinctiilor noastre ca omul stie despre ce vorbeste ? Sau spunem si despre el ca se baga unde nu-i fierbe oala ?
Nici macar nu vreau sa dezvolt partea teologica unde ti-am spus ca nu ma pricep asa de bine, eu am vrut doar sa subliniez unul din lucrurile pe care le inghitim pe nemestecate desi ar trebui sa stam si sa-l mestecam. Nu sunt eu in masura sa decid daca Dumnezeu ar fi pus sau nu pamantul in centru, motivele pentru care ar fi facut asta sau nu.