Citat:
În prealabil postat de Barsaumas
Fratilor, nu conteaza unde e Pamintul si ce forma are, sau cit de mare e Universul. Pe mine ma intereseaza mintuirea mea si a celor dragi. Cind semnalez niste bug-uri, ma las in seama dezvoltatorilor. Dumnezeu stie adevarul despre ce a facut El, si cum. Eu cred ca Universul este urias-spre-infinit, sa zic asa, ceea nu ma indreapta nici o sutime de femtometru spre ateism. Iuliu, Dragos, Catalin credeti altfel. Fiti binecuvintati. Conteaza sa ne intilnim acolo Sus. Daca s-ar dovedi ca este cubic si restul Universului e asezat in straturi, ma voi smeri. Restul e, cum zice apostolul, "cearta de vorbe".
|
Pai nu stiu cati dintre noi nu cred ca universul nu e urias. Dar asta nu are nimic de-a face cu locul in care suntem, decat daca aplici principiul mediocritatii. Asta fac ateii pentru ca in general ei sunt oameni cu principii mediocre.

Principiul mediocritatii nu-si are sens intr-o lume in care exista Dumnezeu. Universul ar putea fi cat o coaja de nuca si pamantul ar putea fi situat intr-un loc banal, sau ar putea fi urias si pamantul ar putea fi in centru.