Citat:
În prealabil postat de DragosP
Dau un citat din "Cartea facerii..." a lui Rose:
"Despre „sabbath-ul" odihnei lui Dumnezeu după creație, Sfântul Ioan
Gură de Aur scrie:
<Aici dumnezeiasca Scriptură spune că s-a odihnit Dumnezeu de lucrurile
Sale; în Evanghelii Hristos zice: Tatăl meu până acum lucrează, și Eu lucrez (Ioan 5, 17). Nu se pare, la auzul acestor cuvinte, că este contrazicere între cele spuse ? Să nu fie ! Nu este nici o contrazicere între cele scrise în dumnezeiasca Scriptură. Când Scriptura ne spune aici că Dumnezeu s-a odihnit de lucrurile Sale, ne învață că Dumnezeu în ziua a șaptea a sfârșit de creat și de adus totul de la neființă la ființă; când Hristos ne spune că Tatăl meu până acum lucrează și Eu lucrez, ne arată continua Lui purtare de grijă; numește lucrare menținerea celor care au fost făcute, dăruirea dăinuirii lor și ocârmuirea lor în toată vremea. Dacă n-ar fi așa, cum ar dăinui universul acesta - toate cele văzute și neamul omenesc - de nu ar fi mâna cea de sus, care le ocârmuiește și le rânduiește ?>"
|
si ce sa inteleaga omul? Geneza ne spune ca in Ziua 6 Dumnezeu l-a facut pe om (barbat si femeie). Asta nu inseamna ca la sfarsitul zilei 6 Dumnezeu a sfarsit de creeat si de adus totul de la nefiinta la fiinta? Eu inteleg ca abia in ziua 7 Dumnezeu a pus legi vesnice (fizice, chimice, matematice) care guverneaza universul