Citat:
În prealabil postat de adam000
Dar inainte de a-i scrie scrisoarea, poate o idee buna ar fi sa incerci sa faci si tu ca mama ta o perioada, ca sa vezi cat de greu de purtat este lumea ei. Sa nu iti mai exprimi supararile, sa nu te mai vaiti (cum te vaiti tu aici ce te supara), sa nu mai vorbesti cu nimeni ce te supara, sa te infranezi in a raspunde la orice suparare, ci doar sa taci cateva zile, de fiecare data cand te supara cineva/ceva. Sa vezi cat de multa frustrare acumulezi incercand sa te infranezi si sa taci, sa vezi cum se simte lumea ei din interior. Dupa aceea scrie-i, avand aceasta experienta in minte.
|
Probabil ca nu ati inteles bine ce am vrut sa spun.
Aveti impresia ca are o atitudine inteleapta si ca atunci cand o supara ceva nu raspunde, sau ca intoarce si obrazul celalat, si ca tace, asa ati inteles nu?
Intr-adevar ar trebui sa incetez sa ma mai vaicaresc, cum spuneti dvs (am inteles nuanta din spatele cuvantului "a se vaita"). De atlfel, afara de forumul asta, nici nu am cu cine sa vorbesc, sunt intr-o tara straina de trei saptamani, nu am cum sa vorbesc cu prietenii ca nu sunt aici, nu pot vorbi prea mult cu sotul despre asta, ca nu vreau sa-i dau o imagine asa negativa despre mama, nu pot sa vorbesc cu mama pentru ca... nu mai vorbeste cu mine. Dar nu ma vaicaream ca sa ma vaicaresc, am cerut si eu un sfat, si multe din sfaturile care mi s-au dat mi se par foarte folositoare.
In general nu ma afecteaza prea multe lucruri, dar probleme cu familia ma afecteaza in asa hal ca nu mai sunt eu insami, ma fac sa fiu ca un mort viu, sa nu mai am chef de nimic, sa fiu mereu trista, sa pierd orice gust pentru viata. Asta si pentru ca nu am nicio incredere in mine, ca imi zic ca eu sunt vinovata intotdeauna pentru toate, si ca ar trebui sa fac ceva. Daca as fi avut in credere nu mi-ar fi pasat, mi-as vedea linistita de viata mea, de linistea mea, nu mi-as rasuci mintea in fel si chip, nu mi-ar invada capul problemele astea, n-as pune la suflet, NU AS MAI CULPABILIZA pentru toate, dar sunt prea sensibila. Daca aveti un sfat despre cum sa ma schimb astept.