Citat:
În prealabil postat de bogdan81
Nu mi-a placut predica parintelui Vulcanescu.
Nu mi-a placut cand a zis de cei din alte confesiuni crestine ca pe ei "ii inspira diavolul".
Eu nu sunt ecumenist. Dar NU cred ca un catolic credincios si chiar si un protestant credincios e neaparat inspirat de diavol.
Cat priveste pe parintele Amfilohie Branza, nu stiu cum ar putea cineva sa aiba un asemenea model. Cand il asculti cum predica ai impresia ca din moment in moment urmeaza sa sara la bataie.
|
Cred ca nu te gandesti ca pe un neoprotestant care rupe din Biserica un credincios si il duce la cultul lor este inspirat de Duhul Sfant. Acum am ascultat si eu inregistrarea, nu stiu daca ai ajuns si al partea in care parintele spune sa ii iubim pe eretici si eterodocsi. Predica este foarte buna, doar intr-un singur loc nu sunt intru totul de acord, ca aplicarea iconomiei nu este valida, adica eterodocsii primiti prin Mirungere nu au botezul.
Si pe ortodocsi ii ispitesc ingerii cazuti, mai si dam curs ispitelor de multe ori. Cu atat mai mult cei din afara ortodoxiei, care nu au har si botez. Dar parintele cred ca se referea la cei ce conduc cultele, sfantul Iustin Popovici spune ca celelalte culte sunt antibiserici, uzurpa locul unicei Biserici a lui Hristos si ii face pe oameni sa fie amagiti ca sa nu ajunga in adevarata Biserica. Daca ar fi o singura Biserica toti crestinii ar ajunge in ea, pentru ca nu ar avea unde sa se duca.
Uite un citat si mai tare, Sfantul Teodor Studitul: „Dupa masura deosebirii dintre lumina si întuneric, asa e si deosebirea dintre împartasania drept slavitoare (ortodoxa) si cea ereticeasca: cea drept slavitoare lumineaza, cea ereticeasca întuneca; una îl uneste cu Hristos, cealalta – cu diavolul; una da viata sufletului, cealalta îl ucide“. „Împartasania din mîna eretica este otrava, nu simpla pîine“.