Subscriu!
Acuma la nunta probabil oricine isi doreste a aveea cat mai multi prieteni si de a-i veni la nunta mai multi prieteni. Insa acest lucru trebuie colaborat si cu posibilitatile financiare- vorba aia , ne intindem cat ne e plapuma.
Cu toalete: evident ca la o nunta femeile e normal sa se imbrace cu o rochie mai frumoasa, insa una este o tinuta mai frumoasa si cu totul alta sunt acele tinute extravagante, imbracate doar pentru a ïmpresiona"" lumea! Tot ce-i mult strica si mult mai potrivita este o rochie simpla, dar frumoasa, decat una inzorzonata sau cu "cristale"".
Iar cu petrecerea in sine de nunta, aici conteaza- pentru antrenul invitatilor- cat de bine si vesel stie sa cante formatia, ca sa nu stea nuntasul pe scaun. Doar cine vrea numai sa manance o poate face si acasa, si nu cred ca mancarea in sine este ëlementul central"".
Aici pot da exemplul- care dupa parerea mea erau cele mai frumoase nunti- de acele nunti facute inainte de 1989 in mediul rural, la "cort"": era aceea atmosfera calda, de veselie si buna-dispozitie intre oameni, iar muzica era muzica cu adevarat (nu ca acum pe calculator): unu venea cu acordionul, altul cu tambalul, altul cu scripca si juca moldoveanul pana dimineata! Mancarea- desi nu era "cu mofturi"" ca acuma (gen fructe de mare sau icre negre sau sampanie de nu stiu cate mii de euro), era mult mai gustoasa si sanatoasa, fiind naturala: friptura din gaina sau porc crescut la curte, legume din gradina, bors moldovenesc, un pahar de vin de tara. Iar "darul"" nu era extravagant (gen autoturisme, bijuterii, etc), ci era ceva simbolic, dat ca si gest de multumire si de incurajare a mirilor care plecau la drum impreuna.
Iar in legatura cu alegerea nasilor, aici trebuie foarte bine gandita treaba: trebuie alesi nasi cu o reputatie morala in societate si cu o credinta cat mai puternice, si nu in functie de cati bani au. Asa si Gigi Becali aveea destui bani, dar nici un ortodox adevarat nu cred ca si l-ar dori de nas!
Iar slujba religioasa de cununie este intradevar cea mai importanta din tot ceremonialul nuntii. Poate de asta ar fi bine ca doi tineri care se casatoresc sa discute mai intai cun preot duhovnic, pentru ca aspectul ortodox sa nu se rezume- cum din pacate de multe ori se intampla- doar la cateva ore, cat dureaza cununia religioasa.
Si dincolo de bani, toalete sau fala pana la urma cam asta conteaza
http://www.youtube.com/watch?v=yLZL_...yer_detailpage