View Single Post
Vechi 28.11.2013, 12:49:55
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Ionut ,am auzit zilele trecute niste vorbe foarte intelepte de la un crestin smerit.Spunea "fratilor sa nu ne asemanam cu elevul care primeste in ghiozdan de toate de la parintii lui ,mancare ,rechizite dar el ramane repetent"
Asa si cu sfanta Impartasanie.
Vezi tu ,Hristos iti da de toate prin Sfanta Impartasanie dar tu meriti ,esti convins ca iti faci lectiile cum trebuie ?
Ai tu rugaciunea lui Iisus pe buze permanent ca sa nu pacatuiesti ,macar cu gandul ?
Anita,

Dacă vei aștepta să fii mai întîi sfințenia ca abia mai apoi să îndrăznești să te apropii de Potir, atunci faci o dublă greșeală. Prima e că nu pentru vrednicie / merite ni Se oferă Hristos în Împărtășanie și a doua deoarece niciodată un creștin nu va considera că nu pătătuiește măcar cu gîndul ca abia după acel nivel să aibă curajul să se apropie de Sfintele din Potir.

Dacă e cum zici tu, atunci NICIODATĂ nu ai voie să te împărtășești, indiferent dacă duhovnicul îți dă dezlegare. Pentru că, da, cu toții sîntem repetenți la păcate.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote