26.12.2007, 00:55:54
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de alynna
"eu nu pot sa ascult neconditionat de nimeni,sunt independenta,iar cand intr-adevar ascult de cineva o fac numai daca respect si apreciez acea persoana."
1. Sa stii ca sfintii n-au fost niste roboti care au ascultat neconditionat de Dumnezeu. Daca ar fi fost asa, am fi ajuns cu totii in rai. Insa Dumnezeu ne-a dat un dar extraordinar: libertatea.
2. Cum nu-L poti aprecia pe Dumnezeu Care a facut cerul, pamantul, marea, muntii si ne-a facut si pe noi? El e Cel Care, din dragoste a ales sa se nasca nu in hotel, palate, ci intr-o pestera saracacioasa, unde era frig si nu avea nici macar hainute.
De multe ori noi nu ne gandim la acest aspect. Insa, e adevarat. Dumnezeu a venit din Slava Sa, pe pamant, ca sa fie batjocorit de oameni, sa traiasca printre viclesugurile si clevetirile fariseilor si, in cele din urma, sa moara pentru noi.
A facut asa ca sa ajungem in rai, pentru ca stii, dupa caderea lui Adam, raiul era inchis. Nici dreptii Vechiului Testament nu puteau intra in el.
Deci, sa stii un lucru: ascultarea de Dumnezeu este de fapt o libertate, o ridicare din robia pacatului, si nu o supunere de robot. Pacatul este cel care ne leaga.
Ai vazut, fumatorul zice: nu ma pot lasa, ce sa fac, betivul, la fel...desi vor sa se lase de fumat, baut etc...insa ei NU POT. Pacatul i-a legat si numai Dumnezeu poate sa-i dezlege si sa-i ridice din aceasta sclavie.
|
Libertatea pe care am primito, este invocata de multi si interpretata in fel si chip, ca si libertatea dobandita dupa schimbarea regimului totalitar. In general oamenii se folosesc de libertate ca un paravan, pentru a-si ascunde neputintele, slabiciunile, pacatele, viciile, patimele si alte cele. Libertatea data de Dumnezeu, noi am transformato in desfrau, imbuibare si tot felul, numai in ceva bun nu. Sa nu ne ascundem si sa nu fim mai perfizi decat suntem. Sa nu ne mintim pe noi insine. Dragostea si credinta in Bunul DUMNEZEU, inseamna mult, mult mai mult. Intai sa invatam sa ne respectam pe noi insine !
|