Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
http://sfantulmunteathos.wordpress.c...hia-ecumenica/
"Astăzi, 27 noiembrie 2013, intreagă suflare a Bisericii dreptslavitoare se bucură nespus de vestea că Părintele Porfirie (Bairaktaris) Kavsokalivitul a fost trecut oficial în rândul Sfinților Cuviosi ai Bisericii, împreună cu un alt părinte sfânt, mai puțin cunoscut la noi – Meletie de Lardos, de către Patriarhia Ecumenică. Prima prăznuire: 2 decembrie 2013."
|
Starețul Efrem Vatopedinul vorbind despre darurile extraordinare ale Părintelui Porfirie Kavsokalivitul (1906-1991)
(...) Numai două cuvinte am să vă spun despre acest Sfânt al zilelor noastre. Avea darul înainte-vederii (prooratico harisma) și cel al străvederii (dioratico harisma) și am să vă spun un fapt minunat care s-a petrecut la cincisprezece zile după ce a murit. Un fiu duhovnicesc al lui, care era în Australia, îi dădea telefon în mod regulat și îi cerea sfaturi. Fără să știe că acesta murise, după cincisprezece zile îi dă telefon la același număr. Îi răspunde Părintele, îi rezolvă problema și îi spune: „Ioanni, de acum să nu-mi mai dai telefon, ci aștept să te întâmpin în rai!” Și a închis telefonul. Acesta, cutremurat și înfricoșat, a sunat pe un cunoscut de-al său din Atena spunându-i: „Am vorbit cu Gheronda și mi-a zis cuvintele astea. Nu cumva mă încearcă?” Iar prietenul i-a răspuns: „De cincisprezece zile l-am îngropat pe Părintele!”