View Single Post
Vechi 28.11.2013, 23:25:33
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Argumentele la care faci referire sunt rupte de realitatea zilelor noastre.
Iarăși mitul zorilor creștinismului cînd toți erau super-sfinți? Avem rămase dovezi de la Sfinții Părinți despre episcopi de prin secolul 3 care comiteau fapte de rușine... Nu mai zic de ce scrie Pavel în epistole.

Citat:
In suflet, fiecare ar trebui sa-si doreasca sa se impartaseasca la fiecare Sf Liturghie. Starea de fapt ne obliga sa coboram privirea si sa ne judecam sincer: ce fapte demne de lauda am facut, cat de mult ne-am infranat, cat de mult L-am cinstit pe Dumnezeu in toate deciziile noastre, cat de mult ne rugam pentru cei ce ne tulbura viata, cat de multa milostenie facem... si inca multe asemenea...
Încă o dată: nu-L primim pe Hristos pentru merite, ci pentru că păcătoși fiind, avem nevoie de iertare și de ajutor.

Citat:
Obisnuiesc mereu sa fac o comparatie cu mersul la scoala: studiind mereu, e normal sa avansam in stiinta, iar ceea ce faceam anul trecut, acum 10 ani, acum 20..., sa fie deja insusit. Noi SUNTEM repetenti, daca dorim sa ne impartasim saptamanal, dar Duhul Sfant este la ani lumina de noi. Pentru ca dupa 10 ani de impartasire saptamanala, ar trebui sa ajungem la un grad de sfintenie cand vrajmasul se face pres sub picioarele noastre, nu fiindca asa vrem noi, ci smerenia pe care ne-am insusit-o il arde si-l suprima!
Mereu punem un nou început bun, iară și iară...

Citat:
Ca si mireni, nu exista canon care sa ne oblige sa ne impartasim saptamanal. Te afli in inselare totala.
CANONUL 9 apostolic (ÎMPĂRTĂȘIREA CREDINCIOȘILOR)Toți credincioșii care intră (în biserică) și ascultă scripturile, dar nu rămân la rugăciune (slujbă) și la Sfânta împărtășanie, aceia trebuie să se afurisească, ca făcând neorânduială în biserică

Citat:
Cu preotii e altceva. Ei "au dezlegare" sa faca asta la fiecare sf liturghie, fiindca se presupune sa sunt in Duh, cel putin acolo, daca nu si in rest.
Măcar o referință din Sfînta Tradiție?

Citat:
Cine se impartaseste cu nevrednicie, ori e prea naiv fiindca nu cunoaste propria indatorire, ori e inselat si nu stie ce risca. Oricum ar fi, duhovnicul n-o sa accepte o astfel de situatie (exceptand pe cei care i-am mai amintit: copiii, batranii si bolnavii) sub nici o forma, decat daca el insusi are o problema temporara, pana ce se va afla si va fi tras de manecuta de cine trebuie!
Prietene, toți ne împărtășim cu nevrednicie. Unii rar, alții des.

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Last edited by Florin-Ionut; 28.11.2013 at 23:28:09.
Reply With Quote