Eu ma opresc aici. Puteam sa renunt si fara sa intervin (probabil era mult mai indicat!!) dar sunt doua lucruri care ar trebui spuse:
Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
CANONUL 9 apostolic (ÎMPĂRTĂȘIREA CREDINCIOȘILOR)Toți credincioșii care intră (în biserică) și ascultă scripturile, dar nu rămân la rugăciune (slujbă) și la Sfânta împărtășanie, aceia trebuie să se afurisească, ca făcând neorânduială în biserică
|
Eu ti-am citit textul in limba romana, nu in chineza. Este 100% clar. Cine spune ca trebuie plecat inainte de a avea binecuvantarea preotului? Cine spune ca trebuie plecat inainte de Sf. Impartasanie?
Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Prietene, toți ne împărtășim cu nevrednicie. Unii rar, alții des.
|
Insinuarea ca preotul tau ar ingadui impartasania saptamanala a mireanului obisnuit, este o aberatie si nu o va crede nimeni. Iar noi nu vorbim de teorie (cum ar trebui sa fim) ci de ceea ce se intampla astazi in orice biserica parohiala. Cu alte cuvinte, care e gradul autentic de smerenie? Cine tine post in fiecare joi, vineri si sambata (sanatos la trup fiind si in afara canoanelor) ca sa se invredniceasca pentru sf euharistie? Aaa, vrei sa fii egalul preotului? Pai spune-i lui sa iasa, si treci tu la Sf Disc, dar nu stiu cine va striga pentru tine... "Vrednic este!!!"?...
Ce faci tu cu viata ta si daca bravezi, nu ma priveste, dar viata bisericii este asa cum este. Nu crea altora o imagine falsa. Cine este saptamanal acolo, (si nu neaparat in aceeasi biserica, ci ocazional, in multe altele - dupa cum ne duc valurile vietii) stie bine cum stau lucrurile. Fara dezlegare si binecuvantare, nu se poate. Iar preotul nu se joaca cu asa ceva!!