View Single Post
Vechi 29.11.2013, 11:25:49
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adam000 Vezi mesajul
Nu este normal sa spui altora canonul tau primit de la duhovnic (sau sa-l discuti cu altii, poate mai rau - si aici nu ma refer la dvs pt ca nu va cunosc, ci la acea practica nefericita intre unii credinciosi, prin care s-a ajuns la aceasta situatie nefireasca de a se da sfaturi intre ei despre ce randuiala trebuie tinuta inainte de Impartasanie - iscodind ce canoane au primit altii pt aceleasi pacate, sau pt o falsa si inselatoare aparenta a unor "niveluri" similare de viata) si nu e normal sa sugerezi o generalizare cum ca "asa se face" ca sa te invrednicesti de Sfanta Impartasanie. Dvs constientizati cat de mult puteti sminti pe altii lasand sa se inteleaga ca omul s-ar putea invrednici vreodata pe sine de Sf Euharistie?
Lasati duhovnicii sa isi pastoreasca credinciosii dupa harul investit la hirotonie! Nu mai judecati dvs cine este vrednic sau nu sa primeasca Sfanta Impartasanie si in ce conditii! Numai preotii sint pusi de Dumnezeu sa se ocupe de impartasirea credinciosilor si pastorirea lor.
Frate Adam, daca cele spuse de mine aduc sminteala, sa-mi dea mie Dumnezeu dupa inima. Nu e nimeni vinovat pentru asta, ci doar eu! Despre canoane, iscodire si toate cate le spui, imi cer iertare, dar chiar nu inteleg unde bati? Eu vorbesc de oranduiala Bisericii Ortodoxe din Romania. Preotii STIU ca nu pot impartasi fara cele trei zile obligatorii de post, decat in cazuri cu totul speciale, care nu se pune problema sa se repete saptamanal. Ca a venit mos Gheorghe la manastire fara sa tina post si dupa ce s-a spovedit, Parintele (Arsenie Papacioc) i-a dat dezlegare la Sf Impartasanie, nu atat pentru batranetea lui, cat pentru faptul ca sotia lui era de multi ani trecuta la sectari, in timp ce el a ramas in sanul bisericii ortodoxe, este spre exemplu, un caz special... Ortodoxia nu e "Bau-Bau", dar nici nu amesteca sf. euharistie cu mizeriile omului modern, numai asa, ca vrea el sa se curateasca. Pentru astfel de curatire, este apa si sapun. Pentru Dumnezeu, e nevoie de smerenie si jertfa.
Dar vad ca se dau interpretari, nu doar diferite ci mai ales tendentioase, punandu-se pe seama unora, vorbe sau ganduri pe care cei vizati nu le-ar avea pentru nimic in lume. Pana la urma, daca fiecare face ascultare de duhovnicul lui, n-are decat sa se impartaseasca in orice conditii. Poate ca tocmai de aceea se spune ca iadul are mai multi preoti decat mireni. Bietii de ei, sunt cei mai expusi ispitelor grele, iar caderile lor nu prea au scuze fiindca zilnic sunt pe buze cu Adevarul lui Dumnezeu: "Cele nearatate si cele ascunse ale intelepciunii Tale, mi-ai aratat mie!" - Ps. 50

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote