De ce toate tarile ortodoxe sunt tari inapoiate,in frunte cu Etiopia?De ce mereu au existat cersetori,lipsa de mila,injustete sociala?De ce in tarile protestante exista mai multa civilizatie si ajutor social?Daca biserica ortodoxa este biserica nationala de ce s-a predicat atat de multa vreme in slavona si greaca,de ce femeile la inceput erau tinute afara din biserica la slujbe?poate ca totusi situatia s-ar explica prin specificul genetic al unui popor si nu al religiei(dacii le aveau cu bautura si romanii si acum beau prea mult si niciodata nu au fost uniti).Sau daca protestantii au dreptate;daca Isus a zis sa ne rugam numai Tatalui in numele sau pe ce baza m-as putea ruga la sfinti,de ce sa ma adresez lor daca este scris "Veniti la Mine!"si nu la sfinti.cand iti moare copilul in spital dispretuit de medici si infirmiere si aruncat ca un animal la morga mai trebuie sa faci si mancare la pomeni,sa nu te ajute nimeni si sa iti ceara toti bani,bani,obiecte... sa dai la tot orasul si sa cumperi si mese si alta mobila sa dai de pomana cand tu nu ai mai avut bani nici pentru operatii.Ce buni ortodocsi suntem ca am fost botezati cand eram mici.Cand au cerut apostolii asa ceva?Pe ce se bazeaza asa-zisa traditie?(va rog dati un citat din parintii patristici cu privire la pomeni si rugaciuni catre sfinti;sa fie de la cei pana in sec 4 dH)Aici imi este rusine sa spun ca sunt ortodox,de aceea am renuntat a ma mai considera asa;si daca generatia acum in varsta de 50-60 de ani l-a tradat pe Dumnezeu si copiii lor au fost crescuti de oameni necredinciosi,desi declara altfel inseamna ca ortodoxia poate nu e ceeea ce se declara a fi.
|