As dori sa povestesc minunile prin care Dumnezeu l-a adus pe Sf Nectarie la mine, dar si pe mine, la el.
1. Anul trecut, imi doream sa ajung la Patriarhie, pentru ca aflasem ca fusesera aduse sfintele moaste ale Sf Nectarie...insa, nu aveam cu cine...deja imi pierdusem nadejdea cand, in biserica, am auzit conversatia dintre o batrana cunoscuta si o alta persoana, in ceea ce priveste biletele de tren catre Bucuresti! Astfel, am reusit sa ajung la Sf Nectarie! Desi asteptarea la rand a durat 7 ore, nu am avut nici cea mai mica stare de rau.
2.Alta data, icoana sa, din Grecia, a venit in orasul meu. Cand am ajuns la biserica in care a fost gazduita si am vazut ca alti credinciosi atingeau diferite obiecte de icoana, mi-am dat seama ca eu nu aveam nimic in acest scop...in timp ce ma gandeam daca la pangar as putea gasi ceva, un baiat cunoscut a aparut si mi-a oferit iconita pe care mi-o doream cu Sf Nectare si... a atins-o chiar el de icoana cea mare!!! Dumnezeu nu m-a lasat sa plec fara o amintire din acea vizita, pentru rugaciunile Sf Nectarie, ba chiar, a doua zi, a adus o alta persoana cunoscuta mie, o fetita, care a pozat icoana cea mare.
3.De ziua Sf Nectarie, anul acesta, ma intrebam ce ne va mai pregati sfantul. Ma gandeam ca as putea merge la Bucuresti, la manastirea unde se afla parte din moastele sale, sa iau mir. Peste cateva zile, am fost anuntata ca moastele de la Radu-Voda vor veni in orasul meu!!! Sf Nectarie a vazut ca imi doream sa-l vad si m-a scutit de un efort, iar Dumnezeu ne-a indeplinit dorinta de a ne intalni.
Insa, am plecat putin mahnita pentru ca nu am gasit mir de la sfintele sale moaste, iar mirul luat din acele hartiute triunghiulare se stersese, deoarece le introdusesem in Acatist. Peste cateva zile, prin pronia lui Dumnezeu, a Maicii Domnului si a Sf Nectarie, am vazut, pe facebook, o icoana postata de autorul acestui site si l-am adaugat. Cand am inceput sa vorbim, mi-a oferit mir! Nu de la Bucuresti, ci de la Eghina!!! Exact ce lipsea, pentru ca intalnirea mea cu Sf Nectarie sa fie completa!