Īn prealabil postat de paduretu
"Exista o discutie actualmente cu 666, cu spaima asta mare ca s-a nascut Antihristul. Si i-am spus unuia "Vezi-ti, domnule, de treaba ca are si el o viata de om, nu e divinitate..." Nu trebuie sa dati atentie, dar nici sa fim nepasatori. E vizibil inceputul pe plan moral, mai ales, este foarte aproape de 666. Nici o primejdie nu e atat de mare atat timp cat stai in picioare, atat cat timp cat te inchini la Hristos cu toata inima si smerenia. Acest Antihrist, cand va veni, va veni pe un teren pregatit si prin oameni care lucreaza acum. Dar tu traieste momentul. Cine traieste momentul salveaza trecutul si cucereste viitorul. Si ne va pazi harul lui Dumnezeu si intr-o imprejurare grea.
In ce priveste buletinele de care se face caz, nu trebuie sa va temeti. Luati buletinele si mergeti mai departe. Acest Antihrist, daca ne-am gasi in fata lui - nu esti vinovat daca nu-l accepti. Cand il accepti iti pune pecetea. Dar nu primesti. Tu porti Crucea. Daca esti crestin, esti crestin pana la capat, indiferent ce s-ar intampla. Dracul daca ar fi, nu Antihristul, nu trebuie sa te temi. Tu sa fii omul lui Hristos absolut. Dracul nu se poate pecetlui pe buletin. Orice semne ar fi pe marfuri, folositi-le, nu va temeti. Vei fi vinovat cand vei consimti tu lepadarea, nu ca ai pus mana pe o hartie pe care scrie "lepadat de Hristos".
Trebuie sa va temeti de viata impatimita, ca nu te prezinti la Judecata cu buletinul, te prezinti cu inima ta curata in ce priveste viata in Hristos. Buletinul este un mijloc de a circula in ce priveste civilizatia, ca sa nu te opreasca politia. Sfintii Parinti talcuiesc aceasta cifra, 666, astfel:
Primul 6 reprezinta cruzimea fara nici un pic de mila - un tata a taiat capul fetitei lui, care luase nota zece la scoala.
Al doilea 6, curvia fara nici o ratiune. De exemplu, mi-a spus cineva ca in Belgia este oficia-lizat sa poata trai tata cu fiica.
Al treilea 6, lipsa de credinta - un parlamentar a dat vot de blam, pentru a introduce religia in scoala, zicand: "De asta ne arde noua acum?""
Par. Arsenie Papacioc
|