Subiect: despre patimi
View Single Post
Vechi 26.12.2007, 13:17:11
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Ar cam trebui sa vorbim de lacomia pantecelui,acum in timpul sarbatorilor,unde omul,din fire irational,dupa un post atat de lung incepe"sa bage in el ca spartul".Si astfel saracul ficat nu mai stie cum sa dreneze atata grasime si atata alcool...cum se obisnuieste "in traditia noastra" romaneasca.Un mare esec pentru organism,un mare esec chiar si pentru postul precedent,pentru ca in toate se cere cumpatare,si in post si in casligi,si sa nu uitam ca mai depinde si de organismul fiecaruia,intr-o oarecare masura.
Poate ca sunt ceva dura pentru ca nu-mi place grasimea,sub nici un aspect,cat de minor(nici macar carnati nu mananc vreodata),si de asemenea nu sunt prietena catusi de putin nici cu alcoolul.Insa,nu acestea reprezinta problema,ci abuzul fata de acestea...si deci fata de propriul organism creeat cu atata intelepciune.
Cu toate acestea,sunt o persoana grasa,si nici macar dulciurile nu le ador...poate datorita sedentarismului,care,este de asemenea,un dusman de temut.Aici insa are o implicatie si gena,gena din care s-a format organismul meu cu o proasta distribuire a energiei,cu o lenesa ardere a acesteia...dar si cu raspunderea atitudinii proprii si neinfranate fata de atatea "rahaturi" aflate in comert,pe care le ingeram,ignorandu-le nocivitatea.
Avantajul meu la aceste sarbatori,este ca mi-am cam redus apetitul cu ceva timp in urma,prin urmarea unui oarecare regim de slabire,spun oarecare,pentru ca nu se bazeaza pe ceva strict si cu 0,1%...grasimi,ci cu o alimentatie moderata,putina si...miscare,atat cat pot eu sa fac,avand in ingrijire doi pui de om...extrem de neastamparati.
Sunt foarte bune si mult mai sanatoase fructele de mare,dar este adevarat ca la noi acestea reprezinta un lux,insa daca ne-am lua dupa cat avem cu adevarat nevoie,nici nu este obligatoriu sa cheltuim mult.Uite!,somonul proaspat,este un peste gras,are un gust bestial pe gratar...insa grasimea lui este benefica(continand omega 3),si n-ar fi rau sa o inlocuim cu porcul cel de toate zilele,atat de nociv.Eu dau sfaturi,dar nu mi-am facut curatenie in acest sens,in alimentatia familiei,mai ales ca sotul meu este un gurmand,dar adora si mancarurile asiatice.
Din Japonia m-am obisnuit sa mananc mai mult orez fiert decat paine,de asemenea este mai benefic,si mai putin satios(nu te simti umflat ca la paine),insa in aceasta priviinta am un robot special de fierbere...de care sunt dependenta.
Ar trebui sa ne mai diversificam alimentatia,bazata nu doar pe mancarurile traditionale romanesti,care sunt de altfel,si foarte calorice...cumnatul meu Japonez s-a speriat cat de gras mancam noi,sistematic.
De aceia,in restaurantele cu prestigiu,de sarbatori s-a mers pe meniuri mai usoare,bazate pe fructele de mare si pe peste...insa,intr-adevar,acestea nu pot fi la-ndemana oricui.Dar tot asa,nimeni nu te obliga sa folosesti carnea de porc impreuna cu atata si-atata grasime.Poate fi folosita impreuna cu via,si foarte slaba.Eu nu cumpar niciodata din comert carne tocata...si tocmai am vazut la o alimentara(la majoritatea,de altfel)carne de porc tocata...efectiv,mi s-a facut sila de felul cum aceasta arata iar oamenii(orbi,de altfel)o cumparau,pur si simplu era o carne tocata alba,cred ca avea 80%-90% grasime.N-as manca asa ceva in veci,intr-un fel ai fac un bine sotului meu cu obsesia aceasta de-a inlatura grasimea din mancare....de care mi-e cumplit greata.
Dar sa stiti ca nu sunt atat de cumpatata,mai abuzez si eu de alimente,ca doar sunt netrebnica si adaptata mediului,ispitei nesatului si neinfranarii...care,in cele din urma ne ruineaza si ne subrezeste organismul.O pedeapsa de la sine inteleasa.
Reply With Quote