View Single Post
Vechi 02.12.2013, 15:19:42
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Ionut ,a spune rugaciunea lui Iisus cu buzele nu inseamna sfintenie ,ci e o conditie daca vrei sa nu pacatuiesti.
Poți cădea în păcat dacă spui rugăciunea cu buzele, derulînd metanierul, dar gîndurile-ți fug aiurea.

Citat:
Tu ce tot sustii sa ne impartasim fara spovedanie ,daca duhovnicul nu da dezlegare ?
Dacă duhovnicul nu dă dezlegare, nu te poți împărtăși.

Citat:
Din cate spui tu numai arh.Pruteanu sustine aceste idei si Nicolae Cabasila .
Apoi doar nu-i știu eu pe toți.

Citat:
Sf.Ioan Gura de Aur spune altceva si restul preotilor duhovnici din vremurile noastre.
Mai exact ce spune? Să ne împărtășim cît de des posibil, că oricine nu e ”vrednic” să se împărtășească de fiecare dată acela nu e ”vrednic” să se împărtășească nici de patru ori pe an. Nu așa?

Citat:
Ispitele sunt prea multe si nu cred ca acela care se impartaseste cum spui tu nu are parte de ispite.
Ridică ispitele și cine se va mîntui? De ispite nu e scutit nimeni.

Citat:
Tu crezi ca esti mai sporit daca te impartasesti des ?
Nu, dar așa trebuie să fac. Duhovnicul m-a bătut la cap ani de zile, dar eu eram încăpățînat că nu se poate fără Spovedanie, dar între timp am mai citit și la alții și m-am convins în sfîrșit că asta e normalitatea.

Pe lîngă atît de ignoratul Canon 9 Apostolic, mai sînt și altele locale care confirmă necesitatea împărtășirii foarte dese:

Canonul 2 al Sinodului din Antiohia (341) excomunică pe cei care „se feresc de Sfânta Euha*ristie potrivit unei neorânduieli”, iar Canonul 80 Trulan (691‑692) caterisește clericul și excomunică mireanul care trei duminici la rând a lipsit de la biserică și s‑a lipsit de Sfin*tele Taine, fără a avea un motiv binecuvântat. Același lucru îl pre*vede și Canonul 11 de la Sardica (343).

Citat:
Automat te sfintesti impartasindu-te , daca nu ai un pic de smerenie sa treci mai intai pe la preot sa iti spui pacatele ,alea mici care zici tu ca nu trebuie spuse ?
Anita, spune-mi dacă atunci cînd te rogi zilnic tu și crezi că ești iertată de păcate. Atunci, pe loc și cu smerenie, cum bine spui. Pentru ca dacă cerînd curățire, iertare, miluire, mîntuire, cercetare, vindecare nu crezi că le vei primi, atunci nu le primești. Da, sînt multe moduri în care primim iertarea păcatelor, nu doar prin Spovedanie. Spovedania nu e de neglijat, dar nici nu e obligatoriu să ne spovedim de fiecare dată cînd ne împărtășim decît dacă o facem rar sau nu acceptă duhovnicul altfel sau dacă am comis vreun păcat de moarte sau mai grav...

Vrei citate din Sfînta Tradiție ca suport pentru ce scriu mai sus? Pot să revin cu ele.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote