View Single Post
Vechi 04.12.2013, 13:26:00
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Apoi daca esti mai solid si vezi pe strada vreo altercatie sau agresiune (de exemplul cum a fost cu aceea jurnalista violata in Bucuresti) , ca si barbat evident ca intervii (inclusiv prin folosirea fortei) pentru a salva o persoana.
Cu minciunile: intradevar, uneori o minciuna nevinovata (care sa nu afecteze pe ceilalti sau sa raneasca) poate salva o situatie. Si doctorii, cand au cazuri de pacienti cu boli incurabile (cancer, etc) cauta sa-i protejeze, sa i ia mai pe ocolite.
In plus, -doar toti colegii de pe forum am fost si adolescenti- stiti cum era pe la 17-20-22 de ani: la vreo petrecere sau majorat mai o bere-doua, uneori cand dadeai de unu'mai incapatanat si rau care nu pricepea de vorba buna mai dadeai si cu pumnul, te mai certai cu colegii de la vreo fata, etc.

Insa ceea ce ar conta ar fi sa nu facem greseli sau pacate deosebit de grave, cum ar fi: blasfemii, crime, vilouri, proxenetism, pedofilie, trafic sau consum de droguri, trafic de arme, santaj, camatarie, furt.
Doctorii ar trebui, dupa mine, sa spuna adevarul pacientului cu cancer. Orice om are dreptul sa stie adevarul despre boala lui, eu cel putin asa vrea sa stiu ce am, pentru ca daca as mai avea putin timp de trait as vrea sa imi caut de suflet mai mult decat de obicei pentru intalnireaa cu Dumnezeu.
Daca tot suntem la capitolul pacate si cainta as vrea in acest caz ipoteticsa ma spovedesc amanuntit sa am cainta pentru tot.
In ceea ce priveste pacatele eu zic ca trebuie straduinta sa nu facem nici acele pacate pe care le consideram mici, dar ele nu sunt mici in fata lui Dumnezeu.

Last edited by aubergine; 04.12.2013 at 13:28:26.
Reply With Quote