Rugăciune către Sfântul Ierah Nicolae
O, preabunule Părinte Nicolae, păstorul și învătătorul celor ce aleargă cu credință către a ta folosire și cu fierbinte rugăciune te cheamă pe tine, sârguiește degrab a le ajuta; izbăvește turma lui Hristos de lupii cei ce o răpesc pe ea, și toate părtile creștinești le îngrădește și le păzește prin sfintele tale rugăciuni, de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de ciumă și de moarte grabnică; și precum ai miluit pe cei trei bărbați ce ședeau în temnită, și i-ai izbăvit pe ei de mâna împăratului și de tăierea sabiei, așa mă miluiește și pe mine, pe cel ce cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul sunt întru întunericul păcatelor, și de mânia lui Dumnezeu și de munca cea veșnică mă izbăvește ca, prin solirea ta, cu ajutorul și cu mila și cu harul lui Hristos Dumnezeu, viață lină și fără de păcat să-mi dea mie, ca să viețuiesc în veacul acesta, și din partea stării de-a stânga să mă izbăvesc, și în partea de-a dreapta, împreună cu toți sfintii, să mă învrednicesc. Amin.
Sfantul Nicolae sa va daruiasca sanatate,bunatate,impliniri si multe bucurii alaturi de toti cei dragi dumneavoastra.
La Multi Ani prietenilor care-si serbeaza ziua onomastica si tuturor purtatorilor acestui nume sfant Nicolae.