View Single Post
Vechi 06.12.2013, 20:35:52
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

RUGĂCIUNE CĂTRE SFÂNTUL IERARH NICOLAE

O, Sfinte Ierarhe Nicolae, nou cer înțelegător te-ai arătat, purtând în inima ta pe Soarele Cel veșnic, Care dăruiește tuturor raze de gânduri luminate. Mulțimea milostivirii tale nu a fost biruită de nici o piedică a vrăjmașului, deci vino degrab și în ajutorul nostru, al celor ce suntem împiedicați de patimi spre a merge drept pe calea mântuirii.Te-ai făcut solitor al înțelepciunii pentru cei nepricepuți, părinte iubitor și purtător de grijă pentru cei orfani, pacea celor tulburați de viforul ispitelor, odihna celor osteniți pe marea vieții, vindecare grabnică a celor suferinzi, oglinda cugetării smerite a celor tulburați de gândurile răutății, mângâierea celor apăsați de povara necazurilor, vedere celor ce au ochii sufletești orbiți de păcat, lumina călăuzitoare a celor din temnița întunecată a păcatelor. Auzi-mă degrab și pe mine, cel ce m-am făcut rob patimilor de ocară și mă îndrept acum către prăpastia deznădăjduirii. Dă-mi mână de ajutor mie, celui căzut, și cu sabia rugăciunii tale taie pe vrăjmașii cei ce pururea mă necăjesc. Cel ce te-ai făcut icoană a milostivirii Stăpânului, pe toți întâmpinând cu bucurie și revărsând mirul bunei dăruiri tuturor, nu mă trece cu vederea pe mine, cel nevrednic. Cere cu stăruință iertare păcatelor mele și deschide-mi cămara rugăciunii, ca împreună cu toți Sfinții să laud pe Cel Ce este Înălțimea nemăsurată a desăvârșirii. Scoate-mă din adâncul deșertăciunii cu toiagul milostivirii tale și îndreptează obiceiurile mele cele rele prin care am întunecat chipul sufletului meu.Cu focul rugăciunii tale arde spinii gândurilor mele celor rele și luminează-mi mintea spre a urma drumul drept al mântuirii.O, Sfinte Nicolae, ca un pururea rugător la tronul Stăpânului Hristos, roagă-L să sădească sămânța pocăinței în inimile noastre, ca să aducem roadele cele dumnezeiești ale faptelor bune și să ne învrednicim a ajunge la limanul Raiului, cântându-I împreună cu toți Sfinții: Slavă Ție, Hristoase, Dumnezeul nostru, Ridicarea celor căzuți în prăpastia păcatelor, primește-ne pe toți întru odihna Împărăției Tale !

Last edited by cristiboss56; 06.12.2013 at 21:02:13.
Reply With Quote