View Single Post
Vechi 27.12.2007, 15:58:24
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cristalin
Vad ca faceti caz de TV si posturile TV: cat este de nociv unul fata de altul si cat timp se pierde stand in fata TV-ului.
Dar nimeni din cei ce au scris pe acest forum si mai ales la acest topic nu a pus problema cat timp pierde in fata calculatorului si mai ales in fata acestui forum sau a forumurilor (daca mai scrie si pe altele).

Concluzia : timpul tot pierdut este si tot atat de nociv pentru sanatate este si calculatorul in fata caruia ne-am transferat obiceiul de a pierde timpul. Incitarea sistemului nervos se face tot atat de mult si in fata acestui forum cat si in fata TV-ului. Ganditi-va ce agitati deveniti cand cineva nu scrie in asentimentul vostru.

In fine, si ca sa revin la subiect va raspund la acest topic cu cuvintele pr.Arsenie Papacioc: "TV-ul este o minune a lui Dzeu.In 24 ore te plimbi si afli tot ce se intampla pe intreg mapamondul in toate domeniile posibile, fara sa depui nici cel mai mic efort fizic. Depinde de tine crestine ce alegi sa vezi, pe ce loc pui TV-ul in lista ta de prioritati si cat timp din viata ta ii acorzi".

Eu personal, de ex. n-am mai intrat si n-am mai scris pe acest forum cam de 4-5 luni, pentru ca niciodata n-am simtit cu adevarat ca mi-au folosit subiectele sau postarile de aici pentru formarea mea interioara-spirituala, iar la TV nu ma mai uit de ani de zile cursiv, poate trece saptamana si abia vad o stire sau o nu stiu ce emisiune, film. Astfel aproape de fiecare data cand deschid TV-ul ma minunez de frumusetea peisajelor la unele emisiuni, a prezentatorilor si a decorurilor din studiouri (ce minti luminate pot sa creeze atatea lumini si tipuri de decor care mai de care mai evoluate), stirile asa cum sunt (este realitatea in care traim si nu o putem ignora sau nega pentru a nu deveni mincinosi si cu noi insine), multitudinea de emisiuni cu subiecte pe toate gusturile, unele mai educative si mai informative decat altele.

Deci, fratilor nu uitati ca nimic nu se face fara stirea si ingaduinta lui Dzeu iar ceea ce vedem la TV tine de creatia LUI si de minunea secolului in care ni s-a ingaduit sa traim. Bucurati-va si folositi-va de ce simtiti ca va este folositor, nu mai cartiti si interpretati negativ tot ce se petrece in jurul vostru, deoarece tot acest negativ va innegreste si va imputineaza sufletele fara sa simtiti.
Draga Cristalin, ai si tu dreptatea ta. Totul trebuie facut selectiv si cu discernamant. Cat priveste internetul, la mine nu se pune problema abuzului, pentru ca folosesc mobil- internetul si cam te arde la buzunar daca faci multe accesari, descarcari etc. Ma cam limitez la acest forum si la presa. Cat priveste enervatul din cauzua opinilor diferite, este vorba de exercitiu, varsta si rutina. In rest. La multi ani !
Reply With Quote