View Single Post
Vechi 08.12.2013, 22:21:28
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
A fost vorba de analize la sange, si de un stafilococ. Nu prea voiam sa iau antibiotic, eram insarcinata si imi era recomandat de medicul ce ma avea in evidenta. De stafilococ am scapat cu acele bilute, dar valoarea fierului a ramas la fel de proasta, in ciuda celor trei luni de tratament homeopat. Nu s-a vazut nici macar o mica diferenta.
Din pacate ai fost victima unei inselatorii tipice a homeopatilor.
Daca te-ai fi interesant putin, ai fi flat ca stafilococul e o prezenta normala in organism, sunt mai multe specii de stafilococ si majoritatea ne-patogene, adica nu produc imbolnaviri.

"Staphylococcus (Gr. staphylē = ciorhine + coccos = boabe, [1]) este un gen de bacterii gram-pozitive. La microscop apar ca celule rotunde (coci), grupate similar boabelor într-un ciorchine.
Genul Staphylococcus include la ora actuală (2006) 31 de specii - denumite generic "stafilococi". Majoritatea sunt nepatogene și fac parte din microbiota indigenă, colonizînd pielea și mucoasele oamenilor și altor organisme. O parte pot fi întâlnite și în flora microbiană prezentă în sol."

http://ro.wikipedia.org/wiki/Staphylococcus

Citat:
In timp ce urmam acest tratament, am inceput sa am unele probleme, un fel de efecte secundare. Nu stiu nici pana in ziua de astazi daca au fost de la tratamentul homeopat sau de la altceva. De atunci am inceput sa fiu mai retinuta si nu am mai apelat la homeopatie.
Deci n-ai "scapat" de nimic care sa-ti cauzeze vreo problema.
Bilutele alea nu contin decat zahar, cel mult ar putea face o bacterie fericita, nicidecum sa o puna pe fuga.
Daca aveai o specie patogena, nu scapai asa de usor doar cu zahar.

Un "tratament" homeopat nu-ti poate produce in mod direct vreun rau, in plan fizic.
Dar s-ar putea sa aiba efecte incepand din planul spiritual si ulterior in plan fizic printr-un mecanism despre care s-a discutat si s-au facut trimiteri inclusiv pe acest topic.

Citat:
Eu consider tratamentul homeopat mai degraba periculos decat apa chioara.
Cred ca pe undeva poate fi asimilat cu mersul la vrajitoare. Faptul ca vrajitoria se ascunde sub masca medicinei care are baze stiintifice, face lucrurile ceva mai complicate dar in principiu cam asta este.

Daca ai merge la o vrajitoare despre care sa zicem ca n-ai sti ca e vrajitoare, sau nu vrei sa stii, si persoana in cauza si-ar face ritualurile intr-o camera undeva in spate, mai mult, in camera in care te-a primit ar avea icoane si cruci si ar veni la tine doar cu o sticluta si ar zice "bea asta de 3 ori pe zi", nu ar avea oare acelasi impact spiritual negativ?