Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Nu toți oamenii au energie inepuizabilă în sine pentru a se automotiva pe termen lung, iar succesul profesional durabil și ascendent este, adeseori, un efect secundar al reușitei în viața de familie.
|
Oare are vreun om energie inepuizabilă în sine? Eu credeam că fiecare ne putem reînnoi energiile prin păstrarea unei legături cu Domnul, prin rugăciune, spovedit, împărtășit...
Citat:
Primim fiecare dintre noi un timp prielnic, un kairos personal, pentru a ne așeza viața într-un raport optim cu voia lui Dumnezeu care e totuna cu împlinirea cea mai înaltă a fiecăruia dintre noi, și nu un chin permanent de a te conforma unei instanțe străine de aspirațiile noastre cele mai profunde. Cred că cel mai important în viață e să nu ratezi acest kairos, fiindcă, vorba unui rabin dintr-o anecdotă hasidică, Domnul nu trimite de două ori un dar aceleiași persoane.
|
Eu sunt mai optimistă: desigur, este dureros să ratezi o mare șansă... dar, așa cum mi-a spus mie un părinte călugăr de la Antim, Dumnezeu nu se face simțit în viața noastră o singură dată.. Să ne ridicăm după ce am căzut, să schimbăm atunci când ceva nu merge bine... avem șansa să învățăm continuu și să ne îmbunătățim în fiecare zi... Ne (po)căim pentru greșelile noastre, pentru timpul pierdut șamd, dar avem șansa minunată să ne reabilităm, cu ajutorul Domnului, așa cum am postat mai multe citate pe forum (mă gândesc acum la arhimandritul Sofronie). După cum spunea părintele Nicolae Steinhardt, important este
ce facem cu ceea ce au făcut alții din noi!