Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
De ce faci aceste afirmatii? S-a pronuntat Sf. Sinod in privinta Pr. Cleopa, precum ca nu ar fi sfant?!? Cred ca nu.
|
Să înțeleg că tu ai tot dreptul să dezvolți idei și simțiri propii (prin acatiste) peste Sf Sinod (deh, e dreptul tău).
Citat:
Nu cred ca e buna supunerea oarba in fata autoritatii, pe care o propagi prin aceste afirmatii.
|
Adică ne facem noi propia lege. Se pare că anarhia a devenit mai nou virtute.
Citat:
Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru si constiinta, de care trebuie sa ascultam. Daca Dumnezeu ne respecta liberul arbitru, atunci asa sa fie.
|
Părintele Cleopa nu cred că se va supăra pe cei care apelează la modul de adresare ”Cuvioase” (și chiar și simplu ”părinte”), el fiind unul dintre cei care a înțeles ce înseamnă cu adevărat ascultarea.
Citat:
Aceleasi discutii s-au purtat in legatura cu Pr. Arsenie Boca.
|
Dragă, fiecare are taina lui și din acest punct de vedere nimeni nu te poate opri. Dar una e taina și alta e datul cu părerea public (prin acatiste) dând frâu anarhiei. Pricepuși?
Citat:
Si daca vor fi canonizati, dintr-odata veti simti evlavie pentru acei sfinti, care au trait in zilele noastre, dar fata de care unii arata deocamdata distanta?!?
|
Cum ai ajuns la concluzia asta (că ”unii arata deocamdata distanta”), numai tu știi...
Citat:
Imparatia cerurilor incepe aici pe pamant!
|
Și începe o dată cu ascultarea.