View Single Post
Vechi 11.12.2013, 00:34:56
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioana.ctin Vezi mesajul
Sincer, filmuletele astea trebuie sa fie prezentate si prin licee, ca tot se mai tin niste lectii despre contraceptie din cand in cand. Chiar trebuie vazute in primul rand de cele care nu au facut un avort. Eu am vazut niste poze...si mi-a cam ajuns.

Ai perfecta dreptate, si ei isi au vina lor. De la conceperea unui copil, pana la (poate) a sfatui sa se apeleze la un avort.

Partea cu iresponsabilitatea ...este cea mai mare problema aici.

Numai bine.
Fetele care avortează pot avea muulte circumstanțe atenuante, mai ales dacă sunt adolescente, nu au primit o educație religioasă corectă în familie, sau chiar nu au familii etc etc.
În schimb, medicii care fac astfel de lucruri și care VĂD cu ochii lor că aceea este o ființă umană vie... și totuși o ucid CU BUNĂ ȘTIINȚĂ, numind asta "terapie", aceștia ce canon de pocăință ar trebui să aibă???
Cred că, dacă aș fi duhovnic și aș avea drept fiu spiritual un astfel de medic care a practicat așa ceva, i-aș da canon să înfieze minim 3-4 copilași și să-și consacre întreaga viață activităților provita!
Nu pentru că asta ar ispăși păcatul (Dumnezeu ne iartă în mod necondiționat, nu Îi putem oferi ceva în schimb), ci fiindcă cei de la Provita ar avea foarte mare nevoie de medici creștini printre ei.
Medici creștini cred că există... dar presupun că nu au curaj să se implice foarte activ, de teama imaginii lor între colegii de profesie.
Este doar o presupunere/ bănuială, sper să n-am dreptate.
PS: M-am exprimat neclar. Mă refer strict la medicii ginecologi care au făcut avorturi în trecut și, ulterior, s-au întors la Dumnezeu.
De aceea am scris "medici creștini cred că există".
Pentru că medici creștini de alte specializări există cu siguranță, chiar cunosc mai mulți și sunt credincioși și medici autentici, iubitori de Hristos și dedicați semenilor aflați în suferință!!!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca

Last edited by laurastifter; 11.12.2013 at 00:37:54.
Reply With Quote