View Single Post
Vechi 11.12.2013, 00:44:20
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
Se spune ca un calugar inspaimantat de toate relele pe care le vedea zilnic in jurul lui, a inceput sa se roage cu multa sarguinta sa-i pedepseasca Dumnezeu pe cei rai si sa-i ia de pe fata pamantului, pentru a nu-i mai chinui si pe altii. Dupa mai multe astfel de rugaciuni, "inteleptul" calugar il viseaza pe Mantuitor cum coboara de pe cruce, indurerat si insangerat si se apropie de el privindu-l in ochi cu toata blandetea lumii si rugandu-l: "Hai, parinte <<cutare>>, loveste! Pentru ce m-am jertfit eu, daca tu nu cunosti mila si rabdarea?" De-atunci, calugarul nostru nu s-a mai rugat niciodata pentru "moartea pacatosului", ci pentru iertarea si indreptarea lui.
Dragoste cu de-a sila nu se poate si nici reguli impuse, iar ideile tale au efect contrar. Cu cat ii interzici omului ceva, cu cat incerci sa intri fortat in amorul lui propriu, ingradindu-i libertatea de a alege, cu atat il catapultezi la cealalta extrema si culmea ca gaseste si multi adepti care sa-i sustina cauza... Fara rabdare si intelepciune, nimic nu e posibil! Nici un semanator nu da foc recoltei daca-i napadita de ciulini, sau cum zic babele: "Nu pui cerga pe foc pentru doi pureci!!"
Întru totul de acord cu dvs,
atunci când este vorba de alegeri personale, care implică doar propria persoană.
În schimb, atunci când cineva îndrăznește să decidă uciderrea unei alte persoane, atunci da, TREBUIE împiedicată de la crimă.
"Libertatea mea sfârșește acolo unde începe libertatea celuilalt".
Dacă Embrionul este ființă umană încă din momentul concepției (ființă diferită de mamă), nimeni nu-i poate încălca dreptul la viață în numele dreptului la libertate al unei alte persoane - mama.
Avem drept de decizie doar în privința persoanei proprii și a relației personale cu Dumnezeu.
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca

Last edited by laurastifter; 11.12.2013 at 01:50:18.
Reply With Quote