Subiect: Modele de urmat
View Single Post
Vechi 11.12.2013, 11:17:20
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Mi se pare rautate ceea ce faceti voi pe firul asta.
Trebuie neaparat sa stricati orice discutie.
Autorul firului a intrebat despre modele de oameni, de laici.
Nimeni nu spune sa nu-l avem pe Iisus sau pe Maica sa pe alti sfinti de model.
In anumite privinte este posibil.
Si cred ca toti ii avem de model pe Acestia.

Dar nu putem sa-i avem model in toate. Putem si trebuie sa avem modele si printre oamenii obisnuiti. Iisus si Dumnezeu sunt un alt fel de model, mult prea departe de noi, as spune.
Si chiar si printre sfinti ne uitam si partea omeneasca din ei, cum au trait, cum au reusit niste lucruri.

Mi se pare ca nu trebuie sa ne ingradim in avea de model doar pe cei din Cer.
Aici vad eu ingradirea cu adevarat.

Chiar nu va inteleg. Sariti din nou: "Vai nu-l are pe Iisus!" Pentru ca avem si niste modele umane?

Adica nu avem voie sa admiram un scriitor, un om de stiinta, un artist?
Nu e vorba ca nu il avem pe Hristos daca avem modele umane.

Doar ca aceste modele umane sunt foarte putine, si in general proaste. In general copiii si adolescentii au modele. Adultii si-au definit deja modelul in viata la o anumita varsta. Iar crestinii mai ales daca vor o viata in Hristos ce nevoie mai au de alte modele umane care nici macar nu sunt crestine, ce putem invata de la necrestini?

De ce sa nu invatam de la sfinti crestini? Si ei au fost oameni!
Eu nu o vad ca o ingradire sa avem modele doar sfinti, ce sens are daca vrem sa traim o viata crestin-ortodoxa in toate aspectele sa luam modele de la oameni atei sau de la alte religii? Modele in ce?
Cum puteti afirma ca Hristos este prea departe ca model de noi? E o afirmatie foarte periculoasa, daca spuneti asta, maine o sa ziceti, e prea departe de mine, eu nu pot sa Il mai urmez, e prea departe nu pot sa il imit, e prea departe nu pot fi ca el, eu nu pot fi sfanta. E periculos ce faceti.
Reply With Quote