View Single Post
Vechi 11.12.2013, 11:46:39
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Parerea mea e, ca daca nu era regimul Ceausescu, multi am fi invatat ci acum la lampi cu petrol, locuiam la tara, educatia tinea spre 0 (nu ca acum ar fi mai bine), si cu greu am reusi sa supravietuim.
Uitati-va in astia 23 de ani de cand a picat egimul comunist, cum stam u locurile de munca, cum stam cu banii, cum stam cu sanatatea, educatia si muuulte altele? Sun orice critica, nu-i asa?
Nu zic ca regimul comunist a fost in totalitate bun, nu a trait atunci, dar au trait printii si bunicii, si sincer, in multe aspecte, se plang ca e mult mai rau acum, dar mai ales a va fi si mai rau peste ina 15-20 de ani.
Utti-va la tara asta, cat din Romnia mai a romanilor? Avem o tara care bucata cu bucata se vine strainilor pe...nimic. Cate firme si fabrici romanesti mai sunt? De fapt, cat fabrici mai sunt in general?
Si Azomures-ul, combinatul chimic din Targu Mures, de exemlu, a fost cumparat e...turci, apoi elvetieni, iar daca si asta e inchide, in jur de 2800 de persoane raman fara loc de munca, asa dintr-o data. Iar 2800 someri dintr-o populatia a orasului 143.939 (2010) locuitori, nu e putin.
In ziua de azi e greu sa gasesti e lucru si ca femeie de serviciu la blocuri...dar daca se imnulteste numarul somerilor?
N-a fost bine nici atunci, dar acum nu e cu nimic mai bine, acum doar avem senzatia de libertate (care, de fapt, nici nu exista)