Subiect: Modele de urmat
View Single Post
Vechi 11.12.2013, 16:36:30
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
Pe de alta parte, nu sunt de acord cu ce spuneti despre faptul ca sfintii nu ar fi modele de urmat. De exemplu, Sfantul Luca al Crimeii, doctorul fara arginti, vi se pare ca nu este de urmat de doctorii de astazi? Nu credeti ca ar putea fi urmat?
...Sfantul Luca al Crimeii... Vai de zilele mele... Doar amintindu-mi cateva aspecte ale vietii lui si mi se face pielea de gaina... A visa, e una, iar a fi cu adevarat capabil de jertfa, e cu totul altceva. Pentru inceput, Dumnezeu nu cere de la noi mai mult decat putem noi duce: iertarea aproapelui, rugaciune curata, milostenie, infranare, buna-oranduiala! La Sfinti indraznim uneori doar sa aruncam o privire, pentru a implora mijlocirea... A le urma exemplul de vietuire, nu ne este noua dat, cu numai lui Dumnezeu. El oranduieste fiecaruia, dupa cum simte ca are... potential, doreste sa se desavarseasca si chiar este dispus sa se jertfeasca in totalitate in acest sens.

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Mi se pare straniu ceea ce a scris Mosh_neagu, dand exemple de modele de oameni de pe acest forum. pentru ca nu-i cunoastem de fapt.
Nu stim decat ce scriu ei aici.
Sophia, mesajul tau are o mie de contradictii, dar tu nu reusesti sa le sesizezi. In schimb incerci sa fii o buna observatoare a celorlalti. De ce crezi ca ceilalti nu vad la tine acelasi lucru pe care il vezi tu la ei? Spre exemplu eu la tine descopar un suflet urias, dar zbuciumul interior iti ingradeste enorm puterea de a te detasa de subiectivism. Nu cauta raul din oameni, chiar daca el iese mult mai usor in evidenta. Noi insine avem destul rau in noi, pentru a mai tine evidenta celorlalti. Daca n-o sa poti trece dincolo de ce ti-a facut X sau Y (ca si cum tu n-ai necajit pe nimeni niciodata), n-o sa ai pace nici cu tine insuti.
DA, trebuie sa tinem cont, nu de cine sunt ei in viata de zi cu zi, ci de ceea ce lasa fiecare in urma, aici, pentru indreptarea noastra. De ce ar conta, pentru noi, altceva? Si chiar daca astazi au o reactie, iar maine alta la 180 de grade, sunt si ei oameni, cu ispitele lor. Daca tu si eu, ne vom ruga pentru ei, maine si ei devin mai buni si se vor ruga pentru noi. Altfel... stim noi cine invinge!...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote