Citat:
În prealabil postat de AlinB
Eu n-as fi asa credul la povesti din astea.
Probabil credincioasa noastra foarte incerca sa braveze sau a lasat sa se inteleaga cumva ca ii este foarte greu cu cei doi copii care ii are deja si de aici doctorul a concluzionat ca probabil vrea sa scape de sarcina - ceea ce e foarte probabil, altfel de unde sa stie ca avea deja doi copii si mai ales nu stia inca pentru ce venise: consultatie despre mersul sarcinii sau programare la avort.
In plus, si in occident este un declin acut al natalitatii, putini au mai mult de 1-2 copii e drept, avorturi sunt mai putine pentru ca au fost educati sa foloseasca anticonceptionalele, unele din ele fiind de fapt un avort mai discret.
|
Da... îmi pare preferabilă folosirea anticoncepționalelor (cele care nu sunt și avortive). Până la urmă, este decizia fiecărei persoane căsătorite, de fapt a fiecărui cuplu, dacă și când să aibă copii. Dacă ar fi păcat să controlezi lucrul acesta, atunci ar fi la fel de imorală decizia de a intra în monahism, sau de a trăi ca celibatar în lume. În toți acei ani dedicați lui Dumnezeu și, poate, carierei ai fi putut naște o mulțime de copii, nu-i așa? :)
Sunt lucruri care, din punctul meu de vedere, țin de dreapta socotință: nu-ți poți asuma în orice moment responsabilitatea unui copil și, mai ales, nu ai posibilitatea de a crește, ca acum câteva decenii, 15-20 de copii, din cauza unei reticențe față de anumite practici științifice.
În schimb, avortul este, într-adevăr, ucidere, ucidere de bebeluși, deci crimă!
De aceea, trebuie EVITAT CU ORICE PREȚ!
Doamne ajută!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca