Citat:
În prealabil postat de AlinB
Esti sigura ca nu esti la fel ca aia care fura si merg pe urma la biserica doar ca sa-si "usureze" constiinta?
|
Nu, nici nu prea mai merg si nici nu sper sa-mi usurez constiinta asa usor. Adevarul e ca atunci cand merg, nu stiu exact de ce o fac si nici de ce mai simt nevoia sa mai merg, e ceva inexplicabil.
Citat:
În prealabil postat de AlinB
Daca tu te ingropi in minciuni, mai devreme sau mai tarziu vei fi ingropata intre mincinosi, incepand cu cei mai aproape de tine.
|
Nu stiu de ce aveti toti aceasta impresie. Daca m-as ingropa in minciuni si m-as hrani cu iluzii as spune ca sunt fericita si imi merge bine, sunt iubita si apreciata. Adevarul e ca la cate reusesc sa fac, in aceste conditii, ar trebui sa fiu cel putin multumita de mine, daca nu chiar mandra, in sensul bun al notiunii. Iar cei pe care ii servesc de asemeni ar trebui sa fie multumiti si sa aprecieze, lucru care se si intampla, insa am observat ca e in firea omului ca daca se obisnuieste sa faci niste lucruri, in momentul in care dai cel mai mic semn de oboseala, incep si ei sa dea semne de nemultumire (sa nu care cumva sa lasi stacheta mai jos, sau sa ti-o iei in cap, sa te obraznicesti, sa te lasi pe tanjala). Daca sunt nemultumita de ceva si daca nu ma mandresc, ba chiar ma rusinez, asta e din alte considerente, mai personale si mai subiective: pt ca nu am suficienta incredere si la greu deznadajduiesc, pt ca hulesc, pt ca nu sunt recunoscatoare (lui Dumnezeu), pt ca ma intereseaza parerea oamenilor si caut aprecierea lor, pentru ca sufar din mandrie si caut slava desarta, si altele asemenea, insa nu ajuta cu nimic sa va aspun asta voua aici, probabil in oarecare masura astea le fac toti oamenii, chiardaca stiu ca nu e bine si le face rau. Ce fac ceilalti, si nu fac bine, asta nu ar trebui sa ne afecteze atat de mult, nici chiar nedreptatile care ni se fac, pt ca asa cum bine spunea un parinte chiar duminica trecuta, nu trebuie sa cautam dreptatea pe lumea asta pt ca nu o vom gasi, asa ca nu are rost sa ne consumam timpul si energia judeacand si suferind pt nedreptatile facute noua de ceilalti.