View Single Post
  #31  
Vechi 13.12.2013, 12:14:51
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Mesaje: 539
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tot-Laurentiu Vezi mesajul
Ce cazuri ați spus voi aici sunt povești,
Citiți aici un caz cutremurător și adevărat despre românca Olga Răileanu din Constanța care a murit de-adevăratelea și a înviat.

http://www.formula-as.ro/2001/456/mi.../miracole-2140

Gogosi umplute

Ingrediente (pentru 30 de bucati): 90 g unt, 500 g faina, 35 g drojdie uscata, 250 ml apa, 5 galbenusuri, 70 g zahar, putin rom, coaja rasa de lamaie, ulei pentru prajit, marmelada acrisoara pentru umplut, zahar pudra pentru presarat.
Mod de preparare:
Se lasa untul sa se inmoaie. Se pune faina intr-un castron, se face la mijloc o gropita, se toarna in ea drojdia dizolvata in putina apa calduta, se amesteca cu varful degetelor, se acopera cu un stergar si se lasa 10 minute sa se odihneasca.
Se adauga toate celelalte ingrediente, se bate aluatul cu o lingura de lemn, pana ce devine neted, se pune intr-un loc la cald si se lasa sa creasca, pana ce i se dubleaza volumul.
Se pune aluatul pe planseta, se face sul, se taie in 30 de bucati egale si se formeaza, invartindu-le cu palma pe planseta, 30 de gogosi. Se acopera gogosile cu un stergar si se lasa inca o data sa creasca.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare (la 180.gr), se pun gogosile - cu partea superioara in jos - si se prajesc, cu capac, 30 de secunde, dupa care se intorc si se prajesc si pe partea cealalta, pana ce se rumenesc frumos.
Se scot cu grija din cratita, se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta si se umplu, caldute, cu marmelada (cu ajutorul unui cornet).
Se lasa gogosile sa se mai raceasca, se presara cu zahar pudra si se servesc imediat. Atentie: pentru a masura temperatura uleiului, puneti sa se prajeasca o bucatica de paine alba si cand incepe sa se rumeneasca usor, aveti temperatura dorita.
Reply With Quote