View Single Post
  #32  
Vechi 13.12.2013, 12:40:39
Barsaumas
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Dalian Vezi mesajul
Gogosi umplute

Ingrediente (pentru 30 de bucati): 90 g unt, 500 g faina, 35 g drojdie uscata, 250 ml apa, 5 galbenusuri, 70 g zahar, putin rom, coaja rasa de lamaie, ulei pentru prajit, marmelada acrisoara pentru umplut, zahar pudra pentru presarat.
Mod de preparare:
Se lasa untul sa se inmoaie. Se pune faina intr-un castron, se face la mijloc o gropita, se toarna in ea drojdia dizolvata in putina apa calduta, se amesteca cu varful degetelor, se acopera cu un stergar si se lasa 10 minute sa se odihneasca.
Se adauga toate celelalte ingrediente, se bate aluatul cu o lingura de lemn, pana ce devine neted, se pune intr-un loc la cald si se lasa sa creasca, pana ce i se dubleaza volumul.
Se pune aluatul pe planseta, se face sul, se taie in 30 de bucati egale si se formeaza, invartindu-le cu palma pe planseta, 30 de gogosi. Se acopera gogosile cu un stergar si se lasa inca o data sa creasca.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare (la 180.gr), se pun gogosile - cu partea superioara in jos - si se prajesc, cu capac, 30 de secunde, dupa care se intorc si se prajesc si pe partea cealalta, pana ce se rumenesc frumos.
Se scot cu grija din cratita, se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta si se umplu, caldute, cu marmelada (cu ajutorul unui cornet).
Se lasa gogosile sa se mai raceasca, se presara cu zahar pudra si se servesc imediat. Atentie: pentru a masura temperatura uleiului, puneti sa se prajeasca o bucatica de paine alba si cand incepe sa se rumeneasca usor, aveti temperatura dorita.
Multumesc pentru reteta, frate Dalian. Insa e de dulce. :) Oricum, a mea tine postul, datorita muncii ei istovitoare, pe stilul "miercurea si vinerea", si la fel si altii de-ai mei, precum si prieteni si prietene, asa ca le-o recomand lor.
P. S. Evident ca m-am prins ce e cu postarea asta absolut off-topic: un mod elegant de a demonta afirmatiile fratelui tot-Laurentiu. Aprob si subscriu la parerea ta!
Reply With Quote