Citat:
În prealabil postat de catalin2
Din cauza neascultarii lui Adam si Eva a intrat pacatul in lume si oamenii, din cauza pacatelor, nu au mai putut sa priemasca harul. Iisus, care mai e numit si Mantuitorul, a adus si mantuirea, prin harul primit la botez si celelalalte Sfinte Taine.
De aceea IIsus a spus ca cine nu se va boteza nu se va putea mantui, si cine nu se va impartasi nu se va putea mantui. De aceea Biserica Ortodoxa ii boteza si impartaseste pe bebelusi imediat dupa nastere. De ceilati are grija bunul Dumnezeu ca de fiecare, care este vrednic sa fie luminat va afla adevarul. Sau Domnul nu poate sa faca o intreaga tara sa devina ortodoxa? Problema e ca aceia fac ce au invatat de la parintii lor si nu vor sa schimbe ceva. Iisus a stat intre iudei si ei nu au devenit crestini. Sau cum zicea Sfantul Ioan Gura de Aur, Lot s-a mantuit in Sodoma, iar Adam a cazut in Rai.
|
Dar cum s-ar putea dupa parerea ta sa-si schimbe religia popoare intregi?
Numai daca ar veni din nou niste apostoli mari care ajutati de Dumnezeu sa izbandeasca.
Asta este o problema foarte complicata si delicata.
Omul nu-si alege credinta, se naste in ea. asta este problema.
Noi ortodocsii ne nastem in popor ortodox si suntem botezati din pruncie asa.
Catolicii sunt si ei la fel.
Si la crestinii de toate felurile exista acelasi Dumnezeu. El ii stie si va hotari.
Poate ca ar fi trimis sa fie schimbati, facuti ortodocsi, sau poate va urma asta candva.
Noi nu stim.
La alte religii nu stiu. La fel, numai cu ajutorul lui Dumnezeu insusi.
Sau...prin revolutii populare.
Dar se pune si problema ca si ei ca si noi sunt de mii de ani asa. Ar fi cu mare varsare de sange si mari vatamari.
Eu nu stiu cum s-a facut acum doua mii de ani. Cum au fost dusi altii la ortodocsie. Au fost si razboaie din cate stiu. Dar au fost mai ales sfinti, apostoli, minuni mari. A fost voia lui Dumnezeu.