View Single Post
  #232  
Vechi 13.12.2013, 15:38:29
AlinB AlinB is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 20.084
Implicit

Citat:
În prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
Dar eu zic ca si in comunism lumea era decazuta datorita crimelor si torturilor din inchisori impotriva adversarilor regimului. Pai un asemenea tratatment de care au avut parte dizidentii, s-a mai pomenit sa existe in ziua de azi? Nu era decadere umana lipsa de iubire pentru oponenti care a dus la crime si torturi?
Nici asta nu s-a intamplat pe toata perioada celor 50 ani de comunism de la noi, de exemplu.
S-a intamplat la inceputurile regimului comunist, sub control sovietic, pentru a fi siguri ca regimul comunist nu va intampina nici o opozitie mai tarziu.
Ceea ce s-a si intamplat si crimele si torturile au incetat.

Citat:
Macar azi nu mai exista asa ceva!
Pentru ca regimul actual nu intampina nici o opozitie reala.
Crezi ca daca ar exista, n-ar fi lichidata?

De altfel in ultimii 20 ani au fost cateva morti "misterioase" a unor sefi de sindicat, oameni politici, din justitie, etc.

Nu mai e ca in trecut, cu procese, torturi, etc. se lucreaza altfel, discret, eficient si ce e mai important, fara sa se produca martiri.

Iar partea cea mai importanta care o avea in trecut tortura, a fost preluata de coruptie.

A, stiu, esti suparat pe noi, dar ce zici, iti facilitam aia, iti dam aia, hai ca-ti trece.

Pai sunt cateva miii de victime din '89, zeci de mii poate cu rude: parinti, frati, copii, etc. si nici acum nu s-a facut dreptate.

Sigur, comunistii i-ar fi bagat pe toti in puscarie, i-ar fi torturat, trimis la munca fortata si si-ar fi castigat o multime de antipatii si s-ar fi ridicat altii in numele martirilor si tot asa.
Teribil de ineficient, nu se mai procedeaza asa acum.

Acum in schimb se dau bani, o multime de bani si se obtine tacere, discretie.
Celor raniti in '89 si urmasilor celor decedati, li s-au dat bani,
Cand au mai facut scandal, ca ce se aude cu dosarul, cine si de ce, iarasi li s-a mai dat ceva in plus, si iarasi au tacut.
Pe langa ei, au mai fost bagati in galeata cu bani si alte beneficii, mafioti, interlopi, pile politice.
Si uite asa, in loc sa fie un exemplu de dreptate, sacrificiu, au devenit un exemplu de capatuiala si lasitate, asociati cu mafia inclusiv aia politica si un exemplu ca si sangele de nevinovati sau idealisti sau martiri are un pret si poate fi cumparat si inca destul de ieftin pana la urma iar cei care l-au vandut au fost chiar apropiatii lor.

Sau urmareste traiectoria lui Marian Munteanu, de la Piata Universitatii. De la erou, la om de afaceri, unele dubioase, politicin ordinar de mana a doua si in cele din urma un anonimat caldutz.
E drept, nici comunist nu a ajuns (desi a flirtat nitelus cu fostii in haine democratice, acum) dar nici mort, erou care sa le strice planurile.

Deci, ce era cu torturile?
__________________
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau.

Last edited by AlinB; 13.12.2013 at 16:00:17.